CRUZIME fără margini! O femeie şi-a decapitat bebeluşul şi l-a tăiat în bucăţi

O femeie din Braşov, bolnavă de schizofrenie, şi-a ucis bebeluşul în vârstă de numai şase luni. Crima s-a întâmplat în locuinţa acesteia, aflată în Piaţa Sfatului din Braşov. Femeia a fost ridicată cu cătuşe la mâini şi dusă la Poliţie pentru audieri. Mama criminală, care aparţine cultului penticostal, mai are alţi şase copii.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 13:28
CRUZIME fără margini! O femeie şi-a decapitat bebeluşul şi l-a tăiat în bucăţi

O femeie, în vârstă de 27 de ani, bolnavă de schizofrenie, i-a tăiat gâtul băieţelului ei de şase luni, vineri după-amiază, în locuinţă sa din Piaţa Sfatului din Braşov. Cei mai mari dintre copii, o fată de 9 ani, şi un băiat de 8 ani, tocmai se întorseseră de la şcoală în momentul în care mama lor l-a ucis pe bebeluşul de şase luni. La momentul comiterii crimei, în locuinţă se mai afla şi un băieţel în vărstă de doi ani şi jumătate, care dormea.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, dar şi o ambulanţă, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viaţa bebeluşului.

Cel care a semnalat la 112 tragedia a fost chiar tatăl copilului, care a anunţat că femeia şi-a decapitat copilul. „Serviciul de Ambulanţă Braşov a fost solicitat să intervină la ora 14.59 în Piaţa Sfatului. Un bărbat a solicitat o ambulanţă pe motiv că fiul său a fost decapitat”, a declarat la România TV David Levente, purtător de cuvânt Ambulanţa Braşov.

Poliţiştii care au mers la faţa locului au găsit-o pe femeie în stare de şoc, alături de cadavrul copilului. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a spus că bebeluşul a fost „secţionat în bucăţi şi pus în pungi de plastic”, iar în acest caz se fac cercetări pentru omor deosebit de grav, urmând să se stabilească arma crimei.

Mama criminală, care aparţine cultului penticostal, mai are alţi şase copii, cu vârste de până în opt ani, şi este din nou însărcinată. Nici femeia, dar nici bărbatul nu au ocupaţie. Potrivit vecinilor, bărbatul mai lucrează cu ziua, însă nu are un venit constant, familia trăind din ajutoarele primite de la Biserica Penticostală.

Familia urma să fie evacuată din locuinţă, potrivit declaraţiilor unor cunoştinţe ale familiei, care au rămas cu atât mai şocaţi cu cât, spun ei, mama criminală era o femeie liniştită.

Femeia a fost ridicată de la locuinţa sa cu cătuşe la mâini şi a fost dusă la Poliţie pentru audieri. Nu se ştie dacă gestul femeii s-a vrut a fi o formă de protest sau dacă este vorba de o depresie post partum.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, Virginia Martin, a declarat pentru Mediafax că femeia nu se află în evidenţele medicilor sau ale Spitalului de Neuropsihiatrie, nefiind cunoscută cu afecţiuni psihice.

„Nu este schizofrenică, aşa cum am auzit că s-a spus. Nu este înregistrată ca având vreo boală psihică. Nu ne-a sesizat nimeni de la Neuropsihiatrie că ar fi suferit de vreo astfel de boală. A fost ceva de neexplicat, fulgerător”, a declarat aceasta.

Cei şase copiii vor rămâne în grija tatălui lor şi a bunicilor paterni, care au o situaţie materială foarte bună, a anunţat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov.

„Noi ne-am autosesizat în acest caz după ce am aflat din presă, deşi ar fi fost normal ca primul telefon să îl primim de la Poliţie, fiind vorba despre copii. O echipă de la noi, formată din psiholog şi asistent social, a mers la faţă locului, s-a discutat cu tatăl şi cu vecinii. Tatăl spune că nu are nevoie de noi şi insistă să îşi crească singur copiii, susţinut de bunicii paterni, care locuiesc în Ghimbav şi care sunt foarte înstăriţi. Au trei case cu etaj, au condiţii foarte bune. Oricum, vom merge şi noi acolo să vedem ce condiţii au şi dacă există suspiciuni de vreun fel vom putea lua copiii. Dar asta nu se poate decât cu ordonanţă preşedinţială, mai ales că tatăl vrea să îi crească, iar cel mai bun mediu pentru un copil este cel familial„, a spus directorul DGASPC Braşov, Virginia Martin.

Tatăl copiilor, Iosif Iudeanu, în vârstă de 38 de ani, este descris de către vecini ca fiind un om foarte harnic şi care îşi iubeşte copiii. El lucrează, ca persoană fizică autorizată, la reparaţii încălţăminte, însă face şi munci ziliere, fără a avea însă un venit constant.