Cruzime inimaginabilă, căutătorii de aur s-au luat la bătaie într-o mină. Sunt peste 200 de morţi

Ciocniri mortale au izbucnit între căutătorii de aur în nordul Ciadului, a declarat miercuri guvernul interimar, după ce pe rețelele de socializare a apărut un raport neconfirmat al unui grup rebel local care vorbeşte despre cel puțin 200 de morți în zonă.

25 mai 2022, 23:50
Cruzime inimaginabilă, căutătorii de aur s-au luat la bătaie într-o mină. Sunt peste 200 de morţi

Violențele au izbucnit într-o mină de aur situată în districtul muntos Kuri Bugudi, lângă granița cu Libia, unde armata luptă cu grupuri rebele de mai bine de un deceniu, relatează Reuters.

Guvernul din Ciad a trimis în zonă o misiunea care să evalueze situația și să restabilească pacea, a transmis Executivul într-un comunicat, adăugând că au fost pierdute vieți umane și că mai multe persoane au fost rănite, dar fără cifre precise.

Citeşte şi Armata română, la război în Africa. Zeci de militari vor fi trimişi să lupte împotriva grupărilor islamiste

Citând declarațiile martorilor care au fugit din zonă, rebelii din Ciad care operează din Libia, cunoscuți sub numele de Frontul pentru Schimbare și Unitate în Ciad (FACT) au declarat miercuri că cel puțin 200 de persoane au fost ucise și aproximativ 500 au fost rănite în confruntările care au izbucnit în zona de nord a orașului Kuri Bugudi, la mina de aur.

Presa locală a relatat că au izbucnit ciocniri între membrii grupului etnic Tama și comunitatea arabă.

Citeşte şi Fost preşedinte, mort în puşcărie. Fusese condamnat la închisoare pe viaţă, pentru crime împotriva umanităţii


loading...
Partenerii noștri