CSA Steaua cere locul lui FCSB din Liga 1 și dezafilierea clubului lui Gigi Becali. Adrese oficiale către FRF, UEFA şi FIFA

CSA Steaua, clubul MApN, cere ca FRF și LPF să ia măsuri dure în privința FCSB, clubul lui Gigi Becali, conform sentinţelor date de instanţele de judecată!

23 feb. 2022, 10:09
CSA Steaua cere locul lui FCSB din Liga 1 și dezafilierea clubului lui Gigi Becali. Adrese oficiale către FRF, UEFA şi FIFA
Verdict-bombă în procesul pentru marca Steaua, între FCSB și CSA

CSA Steaua cere locul lui FCSB din Liga 1 și dezafilierea clubului lui Gigi Becali. Asociația steliștilor 1947 (AS47) a solicitat CSA Steaua un punct de vedere clar și acțiuni concrete pentru ca FCSB să nu își mai asume că este continuatoarea echipei MApN.

CSA Steaua cere locul lui FCSB din Liga 1 și dezafilierea clubului lui Gigi Becali

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ân 2014 că CSA Steaua nu a cedat niciodată marca, numele sau palmaresul echipei de fotbal unei alte entități sportive sau comerciale. De asemenea, Curtea de Apel București a hotărât în 2016 că FCSB nu are niciun drept legal de a folosi numele și identitatea Steaua.

Gigi Becali le-a declarat jurnaliştilor BBC că va recupera marca Steaua: „Îmi plac mai mult noua siglă şi noul nume, dar contează pentru fani să le recuperăm”

FCSB este un club înființat în 2003 și a fost inclus direct în Liga 1, „cu complicitatea conducerii Federației Române de Fotbal”, susţine  CSA Steaua, considerând că „aceasta a fost o infracțiune și că FCSB ar trebui dezafiliat și exclus din competițiile europene”. Mai mult, CSA Steaua cere ca FCSB să-i predea locul în Liga 1!

CSA Steaua a trimis o adresă către AS47, în care face mai multe precizări:

  • a cerut FRF, LPF și societății SC Fotbal Club FCSB SA să respecte deciziile definitive ale Justiției din România în ceea ce privește marca Steaua, numele Steaua și palmaresul deţinut de Clubul Sportiv al Armatei Steaua;
  • a atras atenția că SC Fotbal Club FCSB SA „foloseşte în mod fraudulos identitatea Clubului Sportiv al Armatei Steaua, încălcând astfel deciziile definitive ale instanțelor. Justiția română interzisese acestei societăți, înființate în 2003, să folosească marca, numele, palmaresul și identitatea Stelei”.

Piţurcă aruncă bomba în curtea Armatei! Premierul Ciucă a refuzat 100 de milioane USD din America pentru CSA Steaua!

CSA Steaua a informat FRF și LPF despre faptul că Fotbal Club FCSB „s-a afiliat în mod ilegal la FRF, iar această societate nu este continuatoarea și nu deține palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua”, anunţă sport.ro.  Clubul MApN susține, de asemenea, că Fotbal Club FCSB era obligată să informeze FRF, LPF și forurile internaționale (UEFA și FIFA) despre faptul că nu deține marca și numele Steaua, „pentru ca aceste foruri să ia măsurile legale care se impun”. De asemenea, clubul Armatei a notificat în mod oficial FRF și LPF și a solicitat celor două foruri interne să informeze de urgență UEFA în privința deciziilor definitive ale Justiției din România referitoare la „furtul de identitate comis de Fotbal Club FCSB”. CSA Steaua comunică totodată faptul că a cerut ca UEFA să corecteze datele de pe site-ul oficial, în care palmaresul CSA Steaua este atribuit „în mod eronat societății Fotbal Club FCSB, club înființat în 2003 și care nu a deținut niciodată marca, numele sau palmaresul Stelei”.