Gigi Becali le-a declarat jurnaliştilor BBC că va recupera marca Steaua, deşi decizia împotriva clubului său este definitivă: „Îmi plac mai mult noua siglă şi noul nume, dar contează pentru fani să le recuperăm”

Celebra publicaţie britanică BBC a scris joi un material despre litigiul dintre clubul lui Gigi Becali, FCSB, şi Steaua Bucureşti, în urma căruia echipa latifundiarului din Pipera a pierdut definitiv dreptul de folosinţă a mărcii Steaua.

20 ian. 2022, 15:10
Gigi Becali le-a declarat jurnaliştilor BBC că va recupera marca Steaua, deşi decizia împotriva clubului său este definitivă: „Îmi plac mai mult noua siglă şi noul nume, dar contează pentru fani să le recuperăm”

Chiar dacă decizia în cazul mărcii s-a încheiat de ani buni, răszboiul din justiţie între FCSB şi Steaua continuă, Gigi Becali judecându-se cu clubul Armatei pe un prejudiciu estimat la 37 de milioane de euro, astfel că acest caz este, încă, unul de interes.

Jurnaliştii publicaţiei britanice BBC l-au contactat joi pe patronul FCSB, Gigi Becali, pentru a oferi o poziţie oficială din partea clubului pe care îl reprezintă, iar acesta s-a arătat optimist că va câştiga în instanţă marca Steaua, deşi nu există cadru legal pentru ca acest lucru să se întâmple, decizia în acest caz fiind definitivă din 2017.

„Am vrut doar să râd de ei. Echipa Armatei nu are niciun viitor. Trebuie să-și schimbe forma de organizare și nu o pot face. Acea echipă cheltuie banii statului degeaba. Nu pot să joace fotbal profesionist. Vom câștiga proces după proces.

Sincer, îmi plac mai mult nouă sigla și noul nume, dar contează pentru fani să le recuperăm și cred că tribunalul ne va da dreptate în cele din urmă. Sunt optimist că numele se va întoarce la mine”, a declarat Becali.

Citeşte şi: Novak Djokovic urmează să dea în judecată Australia şi cere ca despăgubiri pentru rele tratamente dublul premiului încasat de câştigătorul Australian Open

Într-adevăr, în legea actuală a Sportului există o prevedere care împiedică Steaua sau orice club finanţat de o structură a statului să participe la competiţiile profesioniste, dar în ultima vreme asociaţie suporterilor stelişti AS47 a intensificat demersurile pentru ca legea să fie modificată. Principalul argument este acela că majoritatea cluburilor din Liga1 sunt susţinute financiar de primării, dar suporterii se bazează şi pe un răspuns oficial din partea UEFA, care a transmis că nu are în regulamentele sale nicio prevedere care să împiedice un club finanţat de stat să joace în competiţiile pe care le organizează, Champions League, Europa League şi, mai nou, Conference League.

Acest răspuns, coroborat cu actualele prevederi din legea română, duc la o situaţie cel puţin ciudată: Steaua ar putea juca în Europa League, dacă ar câştiga Cupa României, dar nu ar putea promova în Liga1, chiar dacă ar termina pe primul loc în clasamentul Ligii2.

Citeşte şi: Simona Halep – Haddad Maia 6-2, 6-0 la Australian Open 2022. Cu cine va juca după eliminarea Emmei Răducanu