CSA Steaua retrage tricoul cu numărul 7. Gest extraordinar făcut în onoarea lui Marius Lăcătuş

CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru de Marius Lăcătuș la gruparea din Ghencea. Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, când noul stadion va fi inaugurat într-un amical cu OFK Belgrad.

05 iul. 2021, 22:12
CSA Steaua retrage tricoul cu numărul 7. Gest extraordinar făcut în onoarea lui Marius Lăcătuş

„Ne-am dorit să fie o surpriză atât pentru Marius Lăcătuș, cât și pentru toți steliștii, deși sunt conștient că era greu de dus acest gând la bun sfârșit, tinând cont că momentul a necesitat pregătire și repetiții. Acum, că s-a aflat, da, e adevărat, Steaua va retrage numărul 7! Credem că oamenii valoroși merită aprecierea noastră cât timp sunt în viață. Am trăit acest moment în Olanda, iar exemplul a fost chiar Johan Cruyff. Am ținut cont de dorința suporterilor steliști care și-au dorit foarte mult această retragere în semn de dragoste și respect pentru Lăcătuș”, a declarat George Ogăraru, managerul CSA Steaua, citat de Gazeta Sporturilor. Astfel, mijlocașul Florin Răsdan (20 de ani) este ultimul jucător care a purtat numărul 7 pe tricou la CSA Steaua.

Citeşte şi CSA Steaua și FCSB, mesaje la 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni VIDEO

Marius Lăcătuş a jucat timp de 13 sezoane pentru echipa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar în palmaresul său figurează 10 titluri de campion, din 23 cucerite în 64 de ani de „militari” şi 7 Cupe al României, din cele 20 pe care le au în palmares steliştii.

Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştri, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986, în finala cu FC Barcelona, atunci când a şi transformat unul dintre penalty-uri, iar un an mai târziu a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev. În afara carierei de jucător, Lăcătuş are şi trei mandate de antrenor pe banca FCSB-ului.

Citeşte şi CSA Steaua nu poate promova. Veste bună pentru Gigi Becali