CSAT a emis hotărârea de eliberare din funcţia de director STS a generalului Ionel Vasilca

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, la finalul şedinţei CSAT, că a fost emisă hotărârea de eliberarea din funcţie a şefului STS, Ionel Irinel Vasilca.

RomaniaTV.net
30 iul. 2019, 13:25
CSAT a emis hotărârea de eliberare din funcţia de director STS a generalului Ionel Vasilca

„CSAT a emis astăzi hotărârea pentru eliberarea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale a domnului general Vasilca.

Am cerut STS un control atent și serios cu privire la procedurile sale, pentru a identifica soluțiile pentru o mai bună funcționare de acum înainte. Este nevoie de profesionalism, competență și seriozitate, pentru că discutăm de răspunderi enorme”, a mai spus Klaus Iohannis.

„Oamenii din fruntea acestor instituții trebuie să fie respectați pentru abordarea lor profesionistă și pentru orientarea lor democratică. Statul român are astfel de experți, iar rolul nostru este să le dăm ocazia de a lucra la cel mai înalt nivel.

Este important ca profesioniștii români din sistemul de stat, indiferent de funcție, să fie încurajați să își facă meseria și să fie ținuți departe de disputele cu mize politice”, a mai spus Iohannis.

Şeful STS, Ionel Vasilca, şi-a dat luni demisia de la conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale, în urma scandalului stârnit de tragedia de la Caracal. 

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112.

Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției”, se arată într-un comunicat al STS.