CSAT, prima reacţie oficială în scandalul protecției SPP de care beneficiază Laura Codruța Kovesi. De ce a păstrat maşina de lux

CSAT a oferit în sfârşit un răspuns oficial în scandalul cu privire la protecţia SPP pe care Laura Codruţa Kovesi o primeşte în continuare, alături de o maşină de lux, cu toate că nu mai are nicio funcţie oficială în Justiţiei. Cu toate acestea, fosta şefă DNA spunea recent că primeşte ameninţări, iar decizia în această privinţă a fost luată la nivel înalt.

10 apr. 2019, 10:17
CSAT, prima reacţie oficială în scandalul protecției SPP de care beneficiază Laura Codruța Kovesi. De ce a păstrat maşina de lux

CSAT refuză să spună de ce Laura Codruța Kovesi beneficiază în continuare de mașina și protecția SPP, în condițiile în care nu mai deține funcția de conducere, este pusă sub urmărire penală și există o lege specială care spune că Ministerul de Interne este cel care se ocupă de protecția magistraților.

Departamentul de Comunicare Publică transmite că toate aceste decizii legate e protecția SPP pe care o are Kovesi sunt legale.

Laura Codruţa Kovesi, surprinsă alături de un fost şef al celebrului serviciu secret „Doi şi-un sfert” FOTO 

E precizat faptul că protecția s-a făcut în conformitate cu legislația în vigoare, dar că alte informații legate de această decizie nu pot fi oferite, scrie Antena 3.

Fosta şefă DNA a spus, miercurea trecută, la ieşirea de la ÎCCJ, adevăratul motiv pentru care dispune, în continuare, de maşină de lux şi protecţie de la SPP, chiar dacă nu mai este la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de mai bine de 8 luni.

„Am protecție în acest moment. Protecție față de faptul că am primit numeroase amenințări. Am și trimis copie după toate amenințările. CSAT a decis că trebuie să beneficiez în continuare de protecţie”, a spus fosta şefă a DNA.

Victorie pentru Kovesi. CAB obligă CSM să îi recunoască fostei şefe DNA gradul profesional corespunzător Parchetului General 

Decizia pare să fi fost luată la nivel înalt, mai ales că din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) fac parte preşedintele, premierul, o serie de miniştri şi, bineînţeles, şefii SRI şi SIE.

Surprinzător este faptul că toate deciziile din CSAT, astfel că, printr-un curs logic al evenimentelor, se pare că reprezentanţii Guvernului PSD-ALDE au fost de acord ca fosta şefă DNA să păstreze protecţia SPP şi, desigur, maşina de lux.