Victorie pentru Kovesi. CAB obligă CSM să îi recunoască fostei şefe DNA gradul profesional corespunzător Parchetului General

Publicat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 12:22 // Actualizat: Miercuri, 10 Aprilie 2019 13:27 // Sursa: romaniatv.net

Curtea de Apel Bucureşti obligă Secţia pentru procurori a CSM să-i recunoască fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi gradul profesional corespunzător Parchetului pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să admită cererea Laurei Codruţa Kovesi şi să anuleze hotărârea 673 din 6 noiembrie 2018 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori.

Instanţa a mai hotărât să oblige CSM să recunoască lui Kovesi gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul va fi depus la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit news.ro.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, pe data de 6 noiembrie 2018, solicitarea fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de recunoaştere a gradului profesional corespunzător pentru Parchetul General, asta după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirma că, urmare a OUG privind legile justiţiei, Kovesi, dacă are gradul de procuror la Parchetul de pe lângă tribunal, nu poate rămâne la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost numită de procurorul general Augustin Lazăr în luna iulie.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii formulate de doamna Laura Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Sibiu, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Serviciul îndrumare şi control, de recunoaştere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arăta în soluţia dată de procurori.

În 11 iulie, procurorul general, Augustin Lazăr, a decis delegarea Laurei Codruţa Kovesi, revocată de la conducerea DNA, în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu aceeaşi dată.

La jumătatea lunii octombrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader afirma că, urmare a OUG adoptate de Guvern pentru modificarea legilor justiţiei, Laura Codruţa Kovesi, dacă are gradul de procuror la Parchetul de pe lângă tribunal, nu poate rămâne la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CSM Laura Codruţa Kovesi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 apr 13:11
Răspunde | Votează email 0 email
Gica
E cusuta cu ata alba ! Mai mult o dezavantajeaza toate interventiile facute ! Lumea nu e chiar asa de proasta...
1
EUR
4.7769
RON
29 Jan
noapte 1 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H