Cseke Attila: În curând, vom semna primele contracte de finanţare prin Programul „Anghel Saligny”

Ministerul Dezvoltării pregăteşte semnarea primelor contracte finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a anunţat ministrul Cseke Attila.

18 iul. 2022, 16:01
Cseke Attila: În curând, vom semna primele contracte de finanţare prin Programul „Anghel Saligny”

Începând de luni, 18 iulie, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanţare vor putea încărca în platforma digitală investiţii.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanţare, a anunţat Ministerul Dezvoltării condus de Cseke Attila.

Instituţia a notificat beneficiarii acestor proiecte asupra modalităţii de depunere a documentelor necesare, precum şi a situaţiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie  încărcate în platformă, potrivit news.ro.

Citeşte şi: Programul Anghel Saligny intră în linie dreaptă. Klaus Iohannis a promulgat legea

Până în prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiţii din 16 judeţe (Alba, Arad, Argeş, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Mureş, Sibiu, Tulcea şi Vâlcea) şi sectoarele municipiului Bucureşti, a precizat ministrul Cseke Attila, care a spus că urmează şi aprobările investiţiilor şi pentru celelalte judeţe, mai indică sursa citată.

Citeşte şi: Mai mulţi bani pentru programul „Anghel Saligny”. Guvernul sprijină comunităţile care au nevoie de investiţii

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile. Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.