Programul Anghel Saligny intră în linie dreaptă. Klaus Iohannis a promulgat legea

Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului pentru aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny.

17 iun. 2022, 20:07
Programul Anghel Saligny intră în linie dreaptă. Klaus Iohannis a promulgat legea
Programul Anghel Saligny intră în linie dreaptă. Klaus Iohannis a promulgat legea

Programul Anghel Saligny intră în linie dreaptă. Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii.

Programul Anghel Saligny intră în linie dreaptă. Decizia luată de Iohannis

Citeşte şi Premierul Ciucă lansează primul atac la adresa PSD: „Nu este sănătos şi responsabil să te joci cu sistemul fiscal în perioade de instabilitate”

Legea promulgată vineri de Iohannis are ca obiect de reglementare crearea unui cadru legislativ care să permită unităţilor administrativ-teritoriale promovarea obiectivelor de investiţii, în domeniile eligibile, astfel încât să se poată asigura accesul la servicii esenţiale a întregii populaţii, creşterea calităţii vieţii şi evitarea riscului de depopulare în comunităţile subdezvoltate.

Programul Naţional de Investiţii se integrează în eforturile concertate ale statului prin instituţiile care gestionează fonduri naţionale şi europene, în vederea atingerii ţintelor de conformare la directivele europene în domeniul mediului şi apelor, arată nota de fundamentare.

„În cadrul programului se pot realiza obiective de investiţii care constau în realizarea de construcţii noi sau de lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare la construcţii existente şi care se încadrează în cel puţin una dintre următoarele categorii de investiţii: sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale şi în unităţile administrativ-teritoriale cu o populaţie de sub 2.000 de locuitori”, mai prevede actul normativ, potrivit News.ro. 

Citeşte şi Milioane de români vor primi salariul minim european. Acord istoric la nivelul UE. Marcel Ciolacu: „Este un proiect pe care PSD l-a susținut constant”