Cseke Attila: În octombrie am putea ajunge la 20.000 de cazuri pe zi

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, crede că în perioada 15 - 20 octombrie România ar putea ajunge la 20.000 de cazuri de COVID pe zi.

29 sept. 2021, 21:49
Cseke Attila: În octombrie am putea ajunge la 20.000 de cazuri pe zi

Vor fi spitale care vor fi folosite exclusiv pentru îngrijirea pacienţilor cu COVID, iar altele își vor reduce activitatea pentru alte afecțiuni, tocmai pentru a face loc pacienților cu COVID.

Ministrul Sănătăţii a spus că joi spitalul Malaxa și spitalul Sfântul Ioan din București vor fi transformate prin ordin de ministru în spitale exclusiv Covid, iar săptămâna viitoare urmează și alte spitale.

„Am cerut prefecților un plan de reducere treptată a activității pentru alte afecțiuni. Se pot face anumire prioritizări, sunt lucruri care pot fi amânate, pentru a putea face loc paturilor ATI pentru pacienții Covid. Nu ne-am dorit acest lucru, nu cred că vom ajunge la situația din anul trecut, dar aici e nevoie și de ajutorul managerilor de spitale”, a declarat ministrul, miercuri seara, la Digi 24.

Cel mai mare număr de paturi ATI ocupate de pacienții cu COVID-19 a fost 1612, iar în valul 4 acest nivel ar putea fi depășit, a mai spus Attila.

„S-ar putea ca acest număr să nu fie de ajuns. Ne așteaptă 2, 3 săptămâni de foc. Eu nu vreau să aud chestiuni de patriotism local. Și eu sunt patriot local și îmi place județul de unde provin. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt județ. Aici trebuie să dam dovadă de solidaritate, toți. Dacă putem să îl ajutam pe celăltalt, s-ar putea ca azi să ajut eu un alt județ și a doua zi să mă ajute el cu un pat liber”, a mai explicat ministrul interimar al Sănătății.

Citeşte şi Dan Barna îl numeşte „mincinos” pe Florin Cîţu: „Dacă ar avea o minimă responsabilitate şi-ar da demisia ca să ne axăm pe problemele românilor”

Citeşte şi Nicuşor Dan aruncă vina pe administraţia Gabrielei Firea pentru nereuşitele sale în primul an de mandat. „În ultimele 11 luni am reuşit să evităm falimentul. Am plătit datoriile vechii administraţii pentru târguri şi bâlciuri”