Cseke Attila (UDMR): „PNL ne-a spus că vrea majoritate, sigur, discuţia era mai serioasă înainte de prezentarea listei cu miniştri”

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat, la RFI, că reprezentanţii PNL le-au spus celor ai Uniunii că doresc o majoritate. "Sigur, această discuţie era mult mai binevenită înainte de prezentarea listei membrilor Guvernului (...) dădea o notă de seriozitate mai mare decât aşa, după ce pasul spre Parlament a fost făcut de către premierul desemnat", consideră el.

03 mart. 2020, 08:24
Cseke Attila (UDMR): „PNL ne-a spus că vrea majoritate, sigur, discuţia era mai serioasă înainte de prezentarea listei cu miniştri”

Cseke Attila a spus că PNL a transmis UDMR că vrea să formeze o majoritate în Parlament. „Am avut ieri (luni – n.r.) o discuţie cu conducerea PNL, deci ieri a fost o întâlnire, în care s-a discutat ce va fi în continuare. PNL ne-a spus că doreşte o majoritate. Sigur, această discuţie era mult mai binevenită înainte de prezentarea listei membrilor Guvernului şi a programului de guvernare, deci înainte de ziua de vineri”, a afirmat el.

Planul de rezervă al lui Iohannis, dacă nu se ajunge la alegeri anticipate

El a criticat PNL pentru că nu s-a consultat cu partidele înainte de a prezenta lista de miniştri şi programul de guvernare.

„Noi în primul rând am spus că e nevoie de mai multă comunicare (…). Întâlnirea şi dezbaterea noastră e binevenită oricând, dar era mai binevenită dacă se făcea înainte de prezentarea acestui program de guvernare şi a listei de miniştri, dădea o notă de seriozitate mai mare decât aşa, după ce pasul spre Parlament a fost făcut de către premierul desemnat, domnul Cîţu”, a spus Cseke.

Întrebat dacă UDMR şi-ar fi dorit să facă parte din Guvernul Cîţu, Cseke Attila a răspuns: „Nu am formulat o asemenea propunere, dar dacă se dorea o majoritate, atunci era logic ca această majoritate să încerci să o obţii sau măcar o parte însemnată din această majoritate să o obţii înainte de înaintarea listei miniştrilor şi a programului de guvernare”.