Planul de rezervă al lui Iohannis, dacă nu se ajunge la alegeri anticipate

Preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut că planul alegerilor anticipate mai are doar 50% şanse de reuşită, astfel că, împreună cu PNL, caută să-şi asigure şi un aşa zis, "plan B".

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 08:20
Planul de rezervă al lui Iohannis, dacă nu se ajunge la alegeri anticipate

Preşedintele Iohannis se pregăteşte deja, conform Stiripesurse.ro, de respingerea guvernului Cîţu, iar următorul pas ar fi desemnarea unui premier tehnocrat, care să formeze un guvern din  oameni neafiliaţi politic.

În cazul în care planul alegerilor anticipate nu se va materializa, un cabinet tehnocrat pare cea mai bună soluţie în acest moment, pentru preşedinte şi PNL, în sensul în care ar elibera parte din presiunea guvernării, care deja i-a adus partidului lui Orban scăderi semnificative în intenţia de vot. Este un principiu bine cunoscut în politică, acela conform căruia, odată cu guvernarea, sunt atrase şi nemulţumiri inevitabile din partea electoratului.

Astfel, dacă PNL ar rămâne la guvernare până la alegerile la termen, ar risca să-şi piardă din avansul electoral câştigat în 2018, aşa că un guvern tehnocrat susţinut de liberali pare cea mai simplă şi la îndemţnă soluţie, mai ales că este una şi pe placul preşedintelui Iohannis.

Citeşte şi: Guvernul Cîţu începe testul Parlamentului. Prima zi de audieri în comisii