Cseke consideră „heirupistă” reducerea cheltuielilor pentru cazarea parlamentarilor

Cseke Attila a catalogat ca fiind "heirupistă" decizia de reducere a cheltuielilor pentru cazarea parlamentarilor, spunând că soluţia corectă era construirea unor imobile în care statul să-i cazeze pe senatori şi deputaţi, aşa cum el a şi propus în urmă cu patru ani.

RomaniaTV.net
17 ian. 2013, 14:57
Cseke consideră „heirupistă” reducerea cheltuielilor pentru cazarea parlamentarilor

„Cum se va vota, eu aşa o să fac. Personal, nu am nicio preferinţă pentru hotel sau pentru închirierea unui apartament în Bucureşti. (…) Eu consider că dezbaterea de acum şi reducerea cheltuielilor (pentru cazarea parlamentarilor – n.r.) prin obligarea acestora să închirieze apartamente în Bucureşti este heirupistă”, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, deputatul UDMR Cseke Attila.

Cseke a adăugat că, în opinia sa, soluţia corectă este construirea de către stat a unor imobile în care să fie cazaţi aleşii.

De altfel, Cseke a afirmat că a propus această soluţie în scris, printr-un memoriu adresat fostului preşedinte al Senatului Mircea Geoană, în urmă cu patru ani.

„Pe 29 iunie 2009, se poate verifica, eu am cerut oficial domnului Geoană construirea unor imobile pentru parlamentari, explicând că acestea ar fi în proprietatea statului, că statul ar economisi sume mari de bani prin mutarea în aceste imobile care ar fi amortizate într-o perioadă de cinci ani, că ele nu îşi pierd niciodată valoarea şi că investiţia merită făcută”, a spus Cseke.

El a afirmat că a propus inclusiv transferarea în acest scop a unei suprafeţe de teren de opt hectare de la Primăria Capitalei, însă nu a primit niciodată un răspuns.

Liderul deputaţilor PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat că plenul celor două Camere ale Parlamentului se va întruni luni pentru a modifica Statutul senatorilor şi deputaţilor, astfel încât să poată fi operate economiile bugetare.