CSM a luat act de demisia judecătoarei Viorica Dinu – arestată preventiv pentru corupţie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, miercuri, de cererea de eliberare din funcţie prin demisie a judecătoarei Viorica Dinu - arestată preventiv pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 16:56
CSM a luat act de demisia judecătoarei Viorica Dinu – arestată preventiv pentru corupţie

Judecătoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti, arestată preventiv pentru de luare de mită şi trafic de influenţă în soluţionarea mai multor dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, a solicitat CSM eliberarea din funcţie prin demisie.

Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a discutat miercuri cererea de demisie a judecătoarei Viorica Dinu şi a luat act de decizia acesteia.

În 14 martie, Secţia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din funcţie a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cele două fiind cercetate pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, şi pentru a interveni şi în alte dosare. Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Alături de judecătoarele Dinu şi Costache au fost arestaţi Marian Stancu, fratele lui Dinel Nuţu, avocaţii Ileana Răducan, Daniel Costel Petre, precum şi Marian Vasile, Angela Cîrlan, Marius Neagu şi Ionela Carmen Dăncuţă, pentru dare de mită sau cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, şi Daniela Petre, soţia avocatului Daniel Costel Petre, potrivit DNA.