CSM a luat act de demisia lui George Bălan din magistratură

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act în şedinţa de joi de demisia înaintată de George Bălan din magistratură, acesta fiind în prezent suspendat atât din funcţia de procuror, cât şi din cea de membru al CSM, fiind anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 14:48
CSM a luat act de demisia lui George Bălan din magistratură

Pe ordinea de zi a şedinţei CSM s-a aflat referatul Direcţiei resurse umane privind cererea de eliberare din funcţia de procuror prin demisie formulată de George Bălan, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, în prezent suspendat din funcţie ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Locul său în CSM ar putea fi preluat interimar de Elena Hach, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, care s-a situat pe locul doi la alegerile din 2010 pentru reprezentantul procurorilor curţilor de apel în Consiliu, potrivit agerpres.ro.

Elena Hach a participat recent şi la selecţia organizată pentru funcţia de procuror general al României în vederea formulării de către ministrul justiţiei a propunerii pentru şefia Ministerului Public.

În 19 octombrie, Secţia pentru procurori a CSM a decis suspendarea lui George Bălan din funcţia de procuror, ca efect al punerii în mişcare a acţiunii penale în cazul său de către Direcţia Naţională Anticorupţie.