CSM a primit raportul ministrului Justiţiei privind motivele propunerii de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a primit vineri după-amiază raportul ministrului Justiţiei privind motivele revocării din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a Laurei Codruţa Kovesi, spun reprezentanţii Consiliului, precizând că după analiza documentului va fi stabilită data şedinţei Secţiei de procurori pentru emiterea avizului consultativ.

23 feb. 2018, 14:47
CSM a primit raportul ministrului Justiţiei privind motivele propunerii de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA

Reprezentanţi ai CSM au declarat pentru News.ro că raportul ministrului Tudorel Toader a ajuns la CSM, a fost înregistrat şi a intrat în circuitul administrativ.

Ei au precizat că până la acest moment nu au fost dispuse alte măsuri, incluzând vreun calendar, iar data şedinţei în care va fi emis avizul privind revocarea va fi stabilită după analiza documentului. Este aproape exclus, însă, ca şedinţa să aibă loc luni, au mai spus reprezentanţii CSM.

Secţia de procurori are la dispoziţie 30 de zile să dea un aviz, care este consultativ.

Raportul ministrului Tudorel Toader în baza căruia a cerut revocarea procurorului şef al DNA a fost publicat, vineri după-amiază, pe site-ul Ministerului Justiţiei, care a fost indisponibil de joi seară, de la anunţul ministrului de declanşare a procedurii de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Citeşte şi: Raportul privind activitatea managerială la DNA prin care ministrul Justiţiei a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi a fost publicat

Vineri, după ora 15.00, pe site-ul Ministerului Justiţiei a apărut precizarea că din cauza numărului mare de accesări site-ul este temporar nefuncţional. De asemenea, a fost postat un link unde poate fi descărcat Raportul privind activitatea managerială la DNA prezentat joi seară de ministrul Justiţiei.

Raportul are 36 de pagini, cuprinzând 20 de puncte care prezintă 20 de „categorii de acte şi fapte” din perioada februarie 2017 – februarie 2018, pe care ministrul Justiţiei i le impută şefei DNA.