CSM analizează candidaturile pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ a ÎCCJ

Publicat: Miercuri, 11 Iulie 2018 08:14 // Actualizat: Miercuri, 11 Iulie 2018 08:14 // Sursa: romaniatv.net

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează miercuri candidaturile Corinei Alina Corbu şi Eugeniei Marin pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

În urma analizei, Secţia pentru judecători urmează să formuleze propunerea de numire în funcţie.

Corina Alina Corbu a fost recent achitată definitiv de Instanţa supremă într-un dosar în care a fost judecată alături de magistraţii Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu, iar plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât reluarea activităţii sale în cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a ÎCCJ, după ce fusese suspendată, în iulie 2014, ca urmare a trimiterii în judecată.

Consiliul Superior al Magistraturii anunţa pe 23 mai declanşarea procedurii de ocupare a funcţiei de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Candidaturile au putut fi depuse până pe 12 iunie, iar în perioada 13 - 29 iunie Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a verificat dacă cei înscrişi au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea.

Proiectele de candidatură au fost publicate pe site-ul CSM în data de 18 iunie, iar până pe 2 iulie au fost verificate dosarele, pentru a se constata dacă îndeplinesc condiţiile.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Corina Alina Corbu eugenia marin Înalta Curte de Casatie si Justitie sedinta CSM
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H