CSM Bucureşti, victorie SUPERBĂ în Liga Campionilor. Denisa Dedu a făcut minuni în poartă

CSM Bucureşti a reuşit o victorie neaşteptată pe terenul formaţiei daneze Team Esbjerg, scor 24-22, în prima etapă din Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Cea mai bună jucătoare a meciului a fost portăriţa Denisa Dedu - 42% procentaj de mingi apărate.

RomaniaTV.net
06 oct. 2019, 16:16
CSM Bucureşti, victorie SUPERBĂ în Liga Campionilor. Denisa Dedu a făcut minuni în poartă

CSM Bucureşti a debutat cu o victorie în Grupa B a Ligi Campionilor la handbal feminin. Formaţia antrenată de Adrian Vasile s-a impus pe terenul celor de la Team Esbjerg, scor 24-22 (13-8), la capătul unui partide extrem de electrizante. „Tigroaicele” s-au aflat la conducerea partidei de la un capăt la celălalt, însă arţăgoasa echipă daneză a oferit replică de fiecare dată.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat în debutul actului secund, 15-9 pentru CSM Bucureşti, însă au marcat trei goluri la rând şi au revenit în joc. La un moment dat, gazdele au avut şansa de a se apropia la un singur gol distanţă, însă de fiecare dată s-a opus Denisa Dedu, cea mai bună jucătoare a celor de la CSM Bucureşti, cea care a avut 18 intervenţii salvatoare, dintre care 2 de 7 metri.

Cea mai bună marcatoare a partide a fost olandeza celor de la Esbjerg, Estavana Polman, cu 6 goluri, iar pentru CSM Bucureşti, cea mai prolifică a fost Andrea Lekic – 5 goluri, dintre care 4 din aruncări de la 7 metri. În cealaltă partidă a grupei, Rostov-Don a învins acasă pe Lublin, scor 31-21.

Etapa următoare, cele două învingătoare din prima etapă se vor întâlni în meci direct la Bucureşti, 11 octombrie, ora 20.30.

Meciul a reprezentat şi debutul ca antrenor principal al lui Adrian Vasile, după plecarea suedezului Tomas Ryde de la CSM Bucureşti.

În direct la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Zoom Sport cu Geanina Iacob, noul tehnician al CSM-ului a explicat cum a trăit debutul său pe banca formaţiei bucureştene: ”Cu multă emoţie şi multă bucurie, cu multă responsabilitate că pot să conduc o astfel de echipă. Este incredibil pentru mine, ca un vis la care îmi era frică să visez acum mai mult timp. Altfel, cred că încerc să găsesc echilibrul, ăsta este un lucrul foarte important. Fără această reprezentaţie extraordinară a fetelor nu ar fi fost posibil acest lucru. Aşa că jos pălăria în faţa determinării şi a puterii pe care au arătat-o”

Elegant şi echilibrat, noul tehnician al CSM-ului nu a uitat să-i mulţumească lui Thomas Ryde pentru contribuţia la ascensiunea sa: ” În primul rând trebuie să îi mulţumesc lui Thomas, pentru că de când a venit la echipă m-a implicat foarte mult în ceea ce înseamna pregătirea tactică a meciurilor, inclusiv în pregătirea antrenamentelor. Aşa că deja o anumită rigoare a lucrurilor pe care le făceam în echipă o aveam deja” a mărturisit Adi Vasile. El a mai adăugat: ”Pentru meciul de astăzi, în afară de faptul că am condus toate antrenamentele cap-coadă săptămâna asta şi meciul, care cu siguranţă a fost ceva nou, nu au fost multe lucruri schimbate” a mai spus noul antrenor al CSM-ului. 

Tehnicianul nu şi-a ales încă staff-ul tehnic: ”Încă nu mi-am ales stafful. Cu siguranţă e nevoie de un staff întreg, pentru că altfel la nivelul acesta nu poate un singur om, sau doi, să ţină o muncă atât de intensă. Săptămâna viitoare vom avea un nou membru al staffului. aşa că uşor, uşor lucrurile se vor pune la punct. Într-o săptămână e greu să aranjezi toate lucrurile” a mai spus Adi Vasile.

Denisa Dedu a făcut un meci senzaţional între buturi, având nu mai puţin de 18 intervenţii salvatoare. Principalele marcatoare ale partidei au fost Polman 5 goluri, pentru Team Esbjerg, respectiv Lekic 5 reuşite, pentru CSM.

Tot în runda inaugurală a grupei B, Rostov Don – MKS Lublin 31-21. Programul în continuare al vicecampioanei României este: cu Rostov (acasă, 11 octombrie), cu MKS Lublin (acasă, 19 octombrie şi în deplasare, 3 noiembrie), cu Team Esbjerg (acasă, 10 noiembrie) şi cu Rostov (în deplasare, 16 noiembrie).


loading...