Gheorghe Stan este noul şef al Secţiei speciale pentru magistraţi

Procurorul Gheorghe Stan a fost ales șef al Secției speciale pentru anchetarea magistraților. El a primit 11 voturi în CSM.

RomaniaTV.net
28 ian. 2019, 05:43
Gheorghe Stan este noul şef al Secţiei speciale pentru magistraţi

UPDATE: Gheorghe Stan este noul şef al Secției speciale pentru magistraţi. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Gheorghe Stan a fost până acum adjunct al Inspecției Judiciare.

Procurorul a obţinut, săptămâna trecută, cel mai mare punctaj la interviul pentru ocuparea postului de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea magistraţilor. El a devansat-o pe Florena Sterschi, cea care conduce interimar secţia.

Plenul CSM se reuneşte luni, de la ora 15.00, unul dintre subiectele de pe ordinea de zi fiind ”validarea rezultatelor concursului pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”.

De asemenea, CSM ia în discuţie numirea în funcţie a procurorului -şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Concursul s-a desfăşurat în perioada 1 noiembrie 2018-10 ianuarie 2019. În 10 ianuarie a avut loc interviul, cel mai mare punctaj fiind obţinut de către procurorul Gheorghe Stan, adjunctul Inspecţiei Judiciare.

Gheorghe Stan a obţinut un punctaj de 9,33, în timp ce Florena Sterschi a obţinut 8,33 puncte. Fiecare dintre cei doi candidaţi a susţinut un interviu de o jumătate de oră.

Gheorghe Stan a afirmat că există un ”sentiment de insecuritate în ceea ce priveşte protecţia imaginii procurorului şi a activităţii acestuia şi a persoanei sale”, vorbind, de asemenea, despre ”frecvenţa ridicată a modificărilor legislative din ultima perioadă care îngreunează asimilarea şi punerea lor coerentă şi clară în practică şi într-un timp cât mai scurt”.

La rândul său, Florena Sterschi a susţinut necesitatea transformării Secţiei pentru investigarea magistraţilor în direcţie, având în vedere volumul mare de muncă a instituţiei. Florena Sterschi conduce interimar secţia înfiinţată în octombrie 2018.