CSM, decizie de ultimă oră în legătură cu procurorii de la DNA Ploieşti

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Suprem al Magistraturii a decis încetarea activității la Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Ploiești pentru procurorii Alfred Savu, Giluela Deaconu și Elena Cerasela Răileanu. Aceștia vor reveni la parchetele unde au activat anterior.

RomaniaTV.net
11 ian. 2019, 12:58
CSM, decizie de ultimă oră în legătură cu procurorii de la DNA Ploieşti

Decizia Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii vine după ce procurorul șef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură conducerea Direcției, a trimis, joi, Secției de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcția de procuror DNA Ploiești pentru Lucian Onea și cereri de încetare a activității pentru cei trei procurori de la aceeași structură.

 „La data de 10 ianuarie 2019, procurorul șef adjunct, care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA, a transmis Secției de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, a domnului Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul acestui serviciu, în prezent suspendat din această funcție, întrucât acesta și-a exercitat în mod necorespunzător atribuțiile specifice funcției deținute. De asemenea, în aceeași zi, au fost transmise Secției de procurori a CSM cererile de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești a următorilor procurori: Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu, Răileanu Elena Cerasela”, s-a arătat în comunicat.