CSM: Delegarea lui Bogdan Licu la şefia Parchetului General, dispusă în baza dispoziţiilor legale

Publicat: Luni, 06 Mai 2019 14:54 // Actualizat: Luni, 06 Mai 2019 14:54 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Superior al Magistraturii precizează, luni, că delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost dispusă în baza dispoziţiilor legale.

Foto: puterea.ro

"Delegarea procurorului Bogdan Dimitrie Licu în funcţia procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost dispusă în baza dispoziţiilor art. 57 alin. 7 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora 'în interesul serviciului procurorii pot fi delegaţi, cu acordul scris al acestora, inclusiv în funcţii de conducere, dispoziţiile alin. 1-6 fiind aplicabile în mod corespunzător. Delegarea procurorilor la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se dispune, cu acordul scris al acestora, de Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori'", se arată într-un comunicat CSM.

Potrivit CSM, conform dispoziţiilor art. 57 alin. 8 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, "judecătorii şi procurorii pot fi delegaţi numai la instanţe sau parchete la care au dreptul să funcţioneze potrivit gradului profesional dobândit".

Totodată, sursa citată menţionează că, potrivit art. 54 alin. (1) din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, "procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcţia de judecător sau procuror".

"Faţă de cele expuse, în temeiul dispoziţiilor art. 40 alin. (2) lit. m) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale art. 57 alin. (7) din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a dispus delegarea procurorului Dimitrie Bogdan Licu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27 aprilie, până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, dar nu mai mult de 2 luni", arată CSM.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Licu CSM Parchetul General procuror general
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 mai 23:46
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Niste fosti tortionari politicieni din regimul trecut care pot sa tortureze si sa umileasca si sa sechestreze niste oameni doar pentru ca au un Dumnezeu sunt monstri, nu oameni.Daca era un presedinte comunist corect nu-si permitea sa faca asa ceva fara sa-i faca preotii si calugarii nimic.Asta a fost vanatoare ca in jungla.
06 mai 23:25
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Oamenii care vor sa stie adevarul nu folosesc tortura psihica,il cauta prin metode normale,fara sa faca rau nimanui.
06 mai 23:10
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Am scris ca Iisus a inviat cu sufletul,a inviat si cu sufletul si cu trupul.Am scris prostii ,da,influentata de tot ce aud repetandu-se,da,da.
06 mai 21:00
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Parintele Teofil Paraian zicea cand era printre noi,ca e realizarea prietenilor lui.Prietenii lui au creat o personalitate publica remarcabila ,nu-s scriau 14 FB pe masina ,la varsta maturitatii,ca asta e dusmaniei.Era numit parintele bucuriei. Zicea ca glycogenul,oxigenul ,somnul,hormonii ,gandirea crestina,citirea Noului Testament,rugaciunile zilnice si postul trebuie in mod obligatoriu,sa ne tina sanatosi.
06 mai 20:28
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Multa lume nu a mai fost casatorita la o varsta inaintata,de aceea posibilitatea ca sa te mariti la o varsta inaintata e minima,ca esti dezechilibrat hormonal, iei in greutate, esti pus sub semne de intrebare de cei din jur,se intereseaza despre ce defecte ai putea avea si fac dezbateri continue peste tot ,unde te duci ,asa ca sansele sunt minime peste 35 de ani cand nu ai nici experienta.Nu asta e prima idee.Doar sa vada cineva la ei ceva,in gandire, in cariera si in aspect,care sa-i indragosteasca asa de tare incat sa se poarte asa de frumos ca acest comportament sa duca la o casatorie.
06 mai 16:25
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Mi-au zis la telefon cand am vrut sa-mi fac termen la dentist ca dupa ce ca-si bat joc de mine toti si ca sunt foarte grasa am mai zis ca vreau sa ma marit cu domnul la 38 de ani,ca le pun termene de asteptare in tot Cottbusul,la toate.Nu mai vreau sa ma marit la 38 de ani ca nu ne lasati nici sa traim,d-apai sa ne maritam.Dumnezeu nu e cobre si nu are nimic de-a face cu raul.Nu da voie la rau decat ca incercare a credintei temporara,la Iov,dar asta nu e pretext sa-si bata joc de toata lumea,tot timpul ,ca le da voie cobra.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H