CSM îi trimite lui Iohannis propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea şi a altor 18 judecători

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit, joi, să înainteze preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea, fost preşedinte al ICCJ. De asemenea, vor fi trimise şefului statului şi alte 18 propuneri de pensionare.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 14:39
CSM îi trimite lui Iohannis propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a Cristinei Tarcea şi a altor 18 judecători

Printre judecătorii care au cerut pensionarea se află şi întreaga conducere a Curţii de Apel Timişoara: Erica Nistor – preşedinte, Puşa Carmen Pârvulescu şi Marian Bratiş – vicepreşedinţi.

Citeşte şi: Zeci de procurori şi judecători vor să se pensioneze, în plin scandal legat de pensiile de serviciu

Asociaţiile magistraţilor au atras atenţia că, în perioada următoare, ar putea urma un val de pensionări din magistratură, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de desfiinţare a pensiilor de serviciu pentru procurori şi judecători. Proiectul a fost criticat dur de către magistraţi, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat Curtea Constituţională.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a semnat decrete de eliberare din funcţie în cazul mai multor magistraţi