CSM pune în dezbatere publică proiectul de modificare a propriului regulament

Publicat: Miercuri, 07 Noiembrie 2018 14:58 // Actualizat: Miercuri, 07 Noiembrie 2018 14:58 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a pus în dezbatere publică, marţi, trei proiecte de hotărâre pentru modificarea şi completarea regulamentului său de organizare şi funcţionare, pentru numirea, continuarea activităţii şi revocarea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, precum şi pentru numirea şefului Inspecţiei Judiciare.

"În baza prevederilor art. 7 alin. (13) din lege se va aplica procedura de urgenţă, justificată de calendarul strâns de realizare a procedurilor şi interesul public de punere în acord de îndată a prevederilor privind organizarea şi funcţionarea CSM raportat la intrarea în vigoare a modificărilor legii organice a CSM nr. 317/2004", se arată pe site-ul CSM.

Procedura de transparenţă se va derula până pe 12 noiembrie, ora 16,00. Până la această dată pot fi trimise în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre de modificare şi completare a HCSM 326/2005. Pe 14 noiembrie urmează să se elaboreze raportul de centralizare a propunerilor şi recomandărilor primite. Data estimată a şedinţei de adoptare a proiectului de hotărâre în cadrul comisiei de specialitate, conform prevederilor art. 531 din Legea 317/2004, este 16 noiembrie.

Acelaşi calendar vor avea şi proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind numirea, continuarea activităţii şi revocarea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM 911/2018, cât şi proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Regulamentului pentru organizarea şi desfăşurarea concursului pentru numirea în funcţie a inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CSM Inspecţia Judiciară regulament
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7287
RON
20 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H