CSM respinge modificările aduse Codului Penal: AVIZ NEGATIV pentru propunerile făcute în Parlament

Publicat: Luni, 15 Iunie 2015 11:18 // Actualizat: Luni, 15 Iunie 2015 14:05 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Superior al Magistraturii a dat, luni, aviz negativ propunerilor de modificare aduse Codului Penal şi a Codului de procedură penală, ce urmează să fie luate în discuţie, marţi, de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Avizul CSM are caracter consultativ şi va fi trimis deputaţilor jurişti.

Cele 22 de modificări ale Codului Penal şi Codului de procedură penală au fost respinse de CSM. Printre propunerile de modificare a Codului Penal se numără cea care prevede că vor fi încătuşaţi în arestul preventiv doar cei care sunt suspectaţi de fapte de violenţă.

O altă propunere stabileşte că arestarea preventivă se face doar pe baza unor indicii temeinice, nu rezonabile, aşa cum prevede actuala lege, în timp ce un alt proiect dezincriminează conflictul de interese.

Consiliul Superior al Magistraturii va trimite Comisiei juridice din Camera Deputaţilor hotărârile în cazul propunerilor legislative, avizul dat de CSM fiind unul consultativ.

Dintre proiectele discutate, doar unul nu a primit aviz negativ, fiind vorba despre reintroducerea în Codul penal a incriminării ofensei aduse unor însemne naţionale.

De asemenea, CSM, în acord cu Ministerul Justiţiei, a formulat câteva propuneri de modificare a Codului de procedură penală, care se referă la protecţia persoanei vătămate. Propunerile urmează să fie trimise Parlamentului.

La plecarea de la şedinţa CSM, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat că dezincriminarea conflictului de interese a primit aviz negativ din partea CSM si ca urmeaza sa discute cu membrii Comisiei Juridice pentru a amana sedinta de marti pentru a putea fi discutate toate propunerile transmise pana acum. 

CITEŞTE ŞI Gabriel Oprea ameninţă cu ieşirea de la guvernare dacă PSD modifică Codul Penal în Parlament

"Punctul de vedere al Ministerului Justiţiei a fost de fiecare dată acelaşi cu al sistemului judiciar sau invers. O să discut astăzi cu membrii Comisiei Juridice, să vedem dacă avem timp să discutăm mâine toate propunerile, dacă nu, putem să amânăm şedinţa de mîine. Sunt câteva propuneri venite dinspre sistem, de care sistemul are nevoie şi care trebuie puse pe ordinea de zi cu prioritate. (...) Sunt peste 100 şi ceva de modificări în dezbatere în momentul de faţă", a explicat ministrul Cazanciuc.

Întrebat daca dezincriminareae conflictului de interese a trecut sau nu de CSM, Cazanciuc a declarat: "Cred ca a primit aviz negativ".

Președintele Klaus Iohannis a avertizat, în mai multe rânduri, că nu este momentul pentru modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.

"Nu cred că este momentul pentru modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Practic, dacă aceste modificări se vor adopta, va dezincrimina conflictul de interese și va crea posibilitatea de angajare pe interese. Eu nu pot accepta așa ceva", a spus Iohannis.

"Modificarea Codului Penal, care să permită libertatea angajării unor membri ai familiei în cadrul cabinetelor parlamentare, este de nepermis într-o Românie a statului de drept. Nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice. În eventualitatea adoptării de către Legislativ a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale", a mai scris președintele pe Facebook, pe 26 mai. 

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a ameninţat cu retragerea de la guvernare dacă PSD modifică, pe furiş, Codul Penal în Parlament.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Codul Penal CSM Gabriel Oprea Klaus Iohannis modiuficari Cod Penal
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 iun 14:20
...penală, ce urmează să fie luate în discuţie, marţi, de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Citește mai departe… Citeste mai mult...
15 iun 11:43
...preventivă se face doar pe baza unor indicii temeinice, nu rezonabile, aşa cum prevede actuala… Citeste mai departe pe Romaniatv.net
Creare Site Prezentare Ploiesti...
15 iun 11:36
Votează email 0 email
...penală, ce urmează să fie luate în discuţie, marţi, de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Citește mai departe… Mai mult: ...
15 iun 11:30
Răspunde | Votează email 0 email
Base, cavaler de Malta
Lista masonilor din Romania
Aciduzzul | 29 aprilie, 2009 | 119 comentarii | 340303 vizualizari |
(107 voturi )
masoneriaSantiago
Articolul este foarte lung (si cu alte grupari/loje). Continuati pe Google…

Lista “neactualizata” a masonilor din România – raport SRI
Raportul SRI (ceva mai vechi pana apare altul nou –n.r.) arata ca “Marea Loja Naţionala din Romania, condusa de Marele Maestru Eugen Ovidiu Chirovici, este o creaţie a serviciilor secrete ruse realizata cu sprijinul direct a criptocomuniştilor romani” si de asemenea ca “Masoneria romana, „fiica zvapaiata” a Kremlinului este o organizatie secreta parapolitica, bine ancorata in toate zonele societatii romanesti, de la administratie si servicii secrete pana la diplomatie si biserica. Prin aderarea la grupurile infractionale organizate sub „cupola” M.L.N.R., nenumarati frati masoni au adus atingere sigurantei nationale, facandu-se vinovati de conspirare impotriva statului roman si a interesului national.”

1. ADAMESCU CONSTANTIN, 2. ADRIAN BAICUSI, 3. ADRIAN ANDRONE, 4. ADRIAN DRAGOMIRESCU, 5. ADRIAN MIHAI, 6. ADRIAN RADESCU, 7. ADRIAN PASCU, 8. ADRIAN DAMINESCU, 9. ADRIAN CHITU, 10. ADRIAN MIHAILESCU, 11. ADRIAN SEVERIN, 12. ADRIAN NASTASE, 13. ADNAGI SLAVOLIUB, 14. ALEXANDRU HOMOTESCU (Gr.33), 15. ALEXANDRU DIACONU, 16. ALEXANDRU LAPUSAN, 17. ALEXANDRU BOGDAN, 18. ALEXANDRU VALENTIN TOMESCU, 19. ALEXANDRU DARIE, 20. ALEXANDRU TIBERIU DEKANY, 21. ALEXANDRU PASCU, 22. ALECSANDRU HOCIOTA (Gr.33), 23. ALEXANDRU TOCILESCU, 24. ALEXANDRU POLEUCA, 25. ALEXANDRU PETRE, 26. AUREL STOICA, 27. AUREL CIUMBERICA, 28. AUREL BÂRZAN, 29. AUREL CARAIMAN, 30. AUREL ROGOJAN, 31. AURELIAN MIHALACHE, 32. AL. RACOVICEANU, 33. ANDREI VERNESCU, 34. ALBERTO MATEI, 35. ARISTIDE BUTUNOIU, 36. AMMAR AOUN, 37. ATTILA VERESTOY, 38. BARCAN MISU, 39. B.I. DUCU, 40. BARBU CIOCULESCU (Gr.33), 41. BOGDAN DIMITRIE NICULAE, 42. BOGDAN POPESCU (Gr.33), 43. BOGDAN MIRODOTESCU, 44. BOGDAN M
15 iun 11:25
...Codul de procedură penală, ce urmează să fie luate în discuţie, marţi, de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Citește mai departe… Sursa: www.romaniatv.net
...
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H