CSMS POLI IASI – FCSB 1-0: Cristea scoate milioane de euro din contuile lui Becali, CFR aproape de titlu şi Liga Campionilor

FCSB a fost învinsă, luni, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de CSM Poli Iaşi, în ultimul meci al etapei a VIII-a a play-off-ului Ligii I. Andrei Cristea a marcat în minutul 89, după ce coechipierul său Qaka, dorit de FCSB, a fost eliminat, în minutul 74.    

RomaniaTV.net
07 mai 2018, 12:30

CSMS POLI IASI – FCSB  1-0. FCSB a ratat şansa să treacă din nou pe primul loc în clasament, după înfrângerea de la Iaşi. Roş-albaştrii nu doar că nu au voie să mai facă vreun pas greşit în ultimele două etape, cu CS U Craiova şi Viitorul, dar trebuie să aştepte pasul greşit al CFR-ului.

Ca şi acum 3 ani, FCSB depindea doar de ea în lupta pentru titlu, înainte de disputa de sub Copou. Atunci, roş-albaştrii au obţinut, ca şi acum, doar o remiză, dar au beneficiat de victoria puţin scontată a Oţelului la ASA, 2-1.

Programul ultimelor două runde:

Etapa 9

Astra – CFR

CS U Craiova – FCSB

Etapa 10

FCSB – Astra

CFR – Viitorul

De notat că putem cunoaşte noua campioană a României încă din acest weekend, dacă FCSB pierde la Craiova, iar echipa lui Dan Petrescu se impune pe terenul Astrei.

În caz de egalitate de puncte între FCSB şi CFR, va conta golaverajul. Asta pentru că în play-off ambele meciuri directe dintre cele două rivale la titlu s-au terminat egal, 1-1.

Min. 90: CSMS POLI IASI – FCSB (Steaua) 1-0, gol CRISTEA!

Min 77. Alibec iese şi intră Gnohere.

Min 74. Qaka, jucătorul dorit de FCSB, primeşte al doilea galben şi este eliminat!

Min. 45: CSMS POLI IASI – FCSB 0-0 la pauză

Min 8. Se joacă frumos la Iaşi. Bălaşa ratează o ocazie imensă, din câţiva metri!

Min 5 Ocazie uriaşa pentru gazde, dar Momcilovic respinge excelent mingea în corner.

Echipele de start

  • CSM Poli Iaşi: Rusu – Zaharia, Frăsinescu, Mihalache, Sin – Cionac, Qaka – Platini, Panţîru, Jo – Cristea
  • Rezerve: Koşelev, Mihăescu, Jagodinskis, Bosoi, Danale, Chelaru, Kizito
     
  • FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălaşa, Momcilovic – Pintilii, L. Filip – D. Man, Budescu, Fl. Tănase – Alibec
  • Rezerve: Vlad, Nedelcu, Gnohere, Morais, Fl. Coman, O. Popescu, Teixeira

Chiar în ziua în care se împlinesc 32 de ani de la cea mai mare performanţă reuşită de o echipă din România, câştigarea CCE, roş-albaştrii se află în faţa unui meci decisiv în lupta pentru cucerirea celui de-al 27-lea titlu din istoria clubului.

lavius Stoican, antrenorul de la CSMS Iaşi, se arată deranjat de declarațiile celor de la CFR Cluj, care-i acuză pe moldoveni că au avut o altă atitudine în meciul cu ei și că vor juca altfel în partida de luni, cu FCSB.

„Sunt sătul de tot felul de declarații cu tentă răutăcioasă. Sunt dezgustat de ce au spus cei de la CFR, ca să nu spun mai mult. Eu îmi văd de echipa mea, nu bag în seamă toate declarațiile răutăcioase care chiar nu-și au rostul!” — a afirmat Stoican, într-un interviu pentru GSP.ro.

El nu consideră că are prima şansă în partida cu liderul, dar spune că îşi va motiva exemplar jucătorii.

„Ar fi culmea să spun că suntem favoriți, dar asta nu înseamnă că vom intra pe teren doar să facem act de prezență, să jucăm 90 de minute și să plecăm acasă. Nu! Milion la sută o să ne dăm viața cu Steaua (FCSB — n.r.)!” — a anunţat Stoican.

„Lumea nu ne dădea șanse nici cu CFR și iată că am luat un punct. Sper să nu ne dea șanse nici acum și vom încerca să producem surpriza etapei. Steliștii trebuie să știe un singur lucru: că nu vor veni în vacanță în patria lui Ștefan cel Mare! Vor avea viață grea de tot cu noi”, a mai spus antrenorul ieşenilor.

CSMS POLI IASI – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. După remiza cu CFR Cluj, smulsă cu un gol în ultimele secunde, FCSB pare scăpată în câștigătoarea Ligii 1. La Iași, echipa lui Nicolae Dică are însă un meci greu. Teoretic, Poli este învinsă din start, însă FCSB nu a reușit să câștige vreun meci cu echipa lui Stoican în sezonul regulat, iar în meciul tur din play-off  a câștigat cu un noroc imens, grație geniului lui Budescu.

CSMS POLI IASI – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Înainte de acest meci, Flavius Stoican a declarat că Poli va încerca să încurce FCSB-ul. Deși echipa e pe ultimul loc, cu 6 eșecuri și o remiză în 7 etape, echipa moldavă a încurcat de curând pe CFR Cluj. Moldovenii au curaj și prin prisma succesului din sezonul regulat cu FCSB. A fost 1-0 în Copou, după un gol superb marcat de Panțâru.

 

CSMS POLI IASI – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. Andrei Cristea & co. au fost acuzați în dese rânduri, de cei de la CFR Cluj, că nu vor forța cu FCSB. Fost jucător la Steaua, vârful a declarat: ”Vă dau cuvântul meu de onoare că o să fac abstracție totală de faptul că am jucat doi ani acolo, că am câștigat două campionate cu Steaua și că am jucat 20 de meciuri pentru ei în cupele europene! Luni seara o să uit că Steaua a existat în inima mea, pentru că acum sunt la Iași și trebuie să fac tot ce pot ca să batem și să ne spălîm păcatele din ultimele luni”, a spus Cristea, pentru gsp.ro

CSMS POLI IASI – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. La casele de pariuri, majoritatea înclină către un succes clar al celor de la FCSB. Liderul Ligii 1 are o cotă de 1,50 pentru victorie, una care scade de la o zi la alta. La unele case de pariuri putem găsi și valori de 1,45-1,47. Gazdele primesc o cotă de 7,00, iar remiza e cotată la 4,10.

CSMS POLI IASI – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT. În meciurile directe jucate în ultimii ani în Copou, remarcăm 7 victorii ale bucureștenilor din 9 ocazii. În acest sens, dat fiind și contextul, vă recomandă un pont de ”2 solist”. 

26 noiembrie 2017, Astra-FCSB 2-0: a fost ultima înfrângere suferită de bucureşteni pe teren advers în campionat. Au urmat trei succese şi trei rezultate de egalitate.

CSM Poli vs FCSB în Liga 1: 11 jocuri – o victorie CSM Poli – 4 remize – 6 victorii FCSB.

Palmares cu CSM Poli gazdă: 5 jocuri – o victorie CSM Poli – o remiză – 3 victorii FCSB.

– 16 septembrie 2012, primul meci: CSMS – FCSB 0-3 (marcatori Alexandru Chipciu – dublă şi Rocha). În returul stagiunii 2012-2013, în Ghencea, oaspeţii au deschis scorul din penalty prin Claudiu Tudor (minutul 17), avantajul moldovenilor ţinând până în finalul primei reprize, atunci când Alexandru Chipciu a adus egalarea. În partea secundă, Pintilii şi Tatu au marcat pentru un nou succes izbutit de formaţia antrenată la vremea respectivă de Laurenţiu Reghecampf.

– Mult mai echilibrate au fost partidele din campionatul 2014/-2015, în care bucureştenii s-au impus acasă cu 1-0, golul victoriei venind abia în minutul 94, autor Szukala, în timp ce tabela din Copou a arătat la final scor alb (28 mai 2015), unul care a adus cel de-al 26-lea titlu în vitrina “roş-albaştrilor”.

– Două partide extrem de disputate au fost şi cele din sezonul regulat 2015-2016, 2-1 pentru FCSB în deplasare şi 1-1 pe terenul „roş-albaştrilor” (meci jucat la Piteşti), acest ultim rezultat fiindu-le insuficient moldovenilor în lupta pe care aceştia au dus-o cu ASA pentru accederea în play-off.

– 4 puncte au scos bucureştenii în sezonul regulat precedent, 1-1 acasă şi 2-0 în deplasare.

– 17 noiembrie 2017, singura victorie din contul studenţilor: CSM Poli – FCSB 1-0, gol Ionuţ Panţîru.

– Cea mai recentă confruntare directă: 1 aprilie 2018, FCSB – CSM Poli Iaşi 1-0 (gol marcat direct din lovitură liberă de Constantin Budescu).

Flavius Stoican vs FCSB în toate competiţiile: 8 jocuri – o victorie – 3 remize – 4 înfrângeri.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CSM Poli Iaşi – 26 ani şi 6 luni; FCSB – 26 ani şi 5 luni.

CSMS POLI IASI – FCSB (Steaua) LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT: Intrarea NU este gratuită

Problemele financiare cu care se confruntă ieșenii i-au făcut pe șefii grupării din Copou să nu emită bilete gratuite pentru meciul de luni cu FCSB. 

FCSB vine în Copou, iar interesul este unul ridicat. Peste 7.000 de bilete s-au vândut în primele două zile de la apariția acestora, iar oficialii ieșeni speră ca pe stadion luni seară să fie în jur de 12.000 de fani. „Știu foarte bine că e un oraș care simpatizează cu Steaua, cu fani ce vor veni la meci să-i vadă pe jucătorii lor. Îi apreciază pe fotbaliști, pe antrenori, pe patron, dar asta nu înseamnă că nu vom juca fotbal la capacitate maximă. Chiar dacă o să fie un stadion plin mai mult de steliști, sper ca la finalul partidei ieșenii să ne iubească pe noi și să ne felicite pentru performanța reușită”, spune Stoican.

Cu probleme financiare serioase, oficialii moldoveni au luat o decizie inedită înaintea acestui meci și-au tăiat toate invitațiile pe care le ofereau gratis celor din jurul echipei! Cine vrea să vină să vadă meciul trebuie să scoată bani din buzunar, iar cel mai ieftin bilet e 20 de lei la peluză, apoi 40 la tribuna a II-a, 70 la tribuna I și 100 la tribuna zero.

„Clubul trece printr-o situaţie financiară dramatică. Cei care ţin la echipă o pot sprijini prin achiziţionarea de bilete la meci. Am fost impresionaţi că sponsori care aveau dreptul la unele invitaţii ori reprezentanţi ai Primăriei au venit şi au cumpărat bilete la partida cu FCSB. Şi eu voi lua membrilor familiei bilete la partidă. Sper ca toată lumea să înţeleagă şi să nu apeleze la intervenţii pentru o invitaţie sau la mijloace de a pătrunde pe stadion fără bilet” e anunțul făcut de preşedintele executiv, Adrian Ambrosie. 

FCSB – CSMS IASI 1-0: Cum a fost la ultimul meci

FCSB – CSMS IASI 1-0: Unicul gol al meciului a fost marcat de Constantin Budescu, în minutul 71, din lovitură liberă din afara careului.

Din minutul 69, CSM Poli Iaşi a evoluat cu un jucător mai puţin după eliminarea lui Cioinac.

Min. 71: GOOOOOOOOOL FSCB, Budescu înscrie din lovitură liberă, oaspeţii joacă în inferioritate numerică.

Min. 53. Ocazie uriaşă Alibec, după ce Platini l-a făcut remarcat pe Bălgrădean, meci cu multe ocazii pe Arena Naţională

FCSB – CSM Poli Iaşi 0-0 la pauză

Min. 38: 1-1 la bare, si Andrei Cristea loveste butul! 

Min. 28 Bosoi intră în locul lui Bădic, care iese accidentat, suspect de ruptură musculară!

Min. 8 Ocazie imensă pentru Alibec! Mingea loveşte bara

 

Echipele de start

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planici, Momcilovici, J. Morais –  Nedelcu, Ov. Popescu – Man, Budescu, Fl. Tănase – Alibec
Rezerve: A. Vlad, Bălașa, L. Filip, Gnohere, Fl. Coman, Cr. Tănase, Teixeira
Antrenor: Nicolae Dică

Poli Iași: Rusu – Bădic, Mihalache, Frăsinescu, Sin – Cioinac, Chelaru – Platini, Jo Santos, Pedro Mendes – A. Cristea
Rezerve: Kelava, Panțîru, Kizito, Qaka, Gavrilă, Bosoi, Zaharia
Antrenor: Flavius Stoican

FCSB – CSM Poli Iași LIVE VIDEO // Echipele probabile

FCSB (4-2-3-1): Bălgrădean – Benzar, Planic, Găman, Momcilovic – O. Popescu, Junior Morais – Man, Teixeira, Fl. Tănase – Alibec;
Antrenor: Nicolae Dică;

CSM Poli Iași (4-2-3-1): Rusu – Bosoi, Jagodinskis, Frăsinescu, Bădic – Cioinac, Mihăescu – Platini, Zaharia, Chelaru – Cristea;
Antrenor: Flavius Stoican.

Neînvinși pe teren propriu în campionat de pe 16 octombrie 2017, roș-albaștrii au motive să fie optimiști, dar amintirile recente îi îndeamnă și la prudență.

STEAUA (FCSB) – CSMS IASI LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: Roș-albaștrii au pierdut 4 puncte cu moldovenii în sezonul regulat

hiar dacă ar putea fi impulsionată de posibilitatea de a deveni lider cu 7 etape înainte de finalul campionatului, FCSB trebuie să trateze cu mare atenție meciul de duminică, de pe Arena Națională.Alături de Astra, CSM Poli este una dintre cele două echipe care i-au luat 4 puncte în sezonul regulat, după 1-1 la București și 1-0 la Iași.

VIDEO FCSB – CSM Poli Iași 1-1. Primul duel al acestei stagiuni s-a încheiat la egalitate. În luna august, ieșenii au venit pe Arena Națională în etapa a 5-a a sezonului regulat și echipa lui Nicolae Dică a avut nevoie de un penalty transformat de Gnohere (56) pentru a anula avantajul luat de trupa lui Flavius Stoican încă din minutul 9, când Platini a deschis scorul. Era a doua remiză consecutivă a roș-albaștrilor pe teren propriu, după cea contra Craiovei.

VIDEO CSM Poli Iași – FCSB 1-0. În returul sezonului regulat, moldovenii antrenați de Flavius Stoican le-au adus roș-albaștrilor a doua înfrângere din campionat. Ionuț Panțîru a dat atunci lovitura, cu un gol marcat în minutul 47, după câteva erori în apărarea echipei lui Nicolae Dică. Până în acest moment, aceasta este și singura reușită în Liga 1 a fundașului stânga în vârstă de 22 de ani.

STEAUA (FCSB) – CSMS IASI LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: Alibec – titular; Gnohere – arma secretă

Denis Alibec (27 de ani) este anunțat titular duminică seară. Șeptarul roș-albaștrilor se pregătește exemplar, potrivit ultimelor informații de la antrenamente, primite de patronul Gigi Becali din partea directorului sportiv Mihai Stoica. Oficialul de la FCSB are mare încredere în Alibec și chiar i-a spus omului de afaceri că mizează pe faptul că fostul căpitan va avea un aport deosebit la câștigarea titlului.

„Mi-a spus MM-ul (n.r – Mihai Stoica) că niciodată în viața lui nu s-a antrenat așa cum o face acum. Ei doi chiar au devenit foarte buni prieteni. Că știti că au avut un conflict… Alibec e prietenos și cu jucătorii, e primul la antrenamente. Probabil că și-a dat seama că a greșit și s-a schimbat. MM mi-a repetat: ‘Ți-am spus: ăsta o să ne facă campioni! Alibec!’ Ei îl văd cum se prezintă, îl văd la antrenamente”, spunea finanțatorul de la FCSB, Gigi Becali, săptămâna trecută, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

Cel mai probabil, Harlem Gnohere (30 de ani) va fi rezervă, din cauză că nu este la 100% din capacitate, iar antrenorul Nicolae Dică ar prefera să nu îl forțeze și să-l păstreze pentru duelurile tari care vor urma, cu Astra, Viitorul, Craiova şi CFR. Golgheterul la zi al Ligii 1 (13 goluri, la egalitate cu George Țucudean, de la CFR Cluj, care în prima parte a sezonului a jucat la Viitorul) este, de altfel, și unicul marcator al bucureștenilor din acest sezon în duelurile cu formația ieșeană. Golul din turul sezonului regulat a fost singurul reușit în poarta grupării din Copou de atacantul francez, aflat la al treilea sezon în Liga 1.

VIDEO FCSB – CFR Cluj 1-1. Pentru Gnohere, faptul că nu începe ca titular nu este niciodată un impediment. Ultima dovadă este chiar din runda trecută, de la derby-ul cu CFR Cluj, când francezul a luat startul pe bancă, dar a intrat în locul lui Alibec și a dat lovitura în primul minut de prelungiri, pentru un punct imens în fața rivalei. Fără acel gol al „Bizonului”, FCSB nu ar fi avut acum ocazia de a trece pe primul loc, în cazul unei victorii contra lui CSM Poli Iași.

STEAUA (FCSB) – CSMS IASI LIVE VIDEO ONLINE 2018 STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: Pintilii, marea absență

Dacă în atac lucrurile sunt destul de clare, Dică are probleme din cauza absenței lui Pintilii, aflat la prima etapă de suspendare din cele două primite pentru eliminarea suferită în urmă cu două săptămâni, cu CFR Cluj. Nici starea lui Budescu nu îl liniștește pe antrenorul de la FCSB.

„Budescu are o problemă la genunchi de mai mult timp, dar s-a antrenat alături de ceilalţi jucători şi va trece peste această durere. El a mai jucat aşa, este OK. Sper să nu conteze absenţa lui Pintilii în următoarele două meciuri (n.r. suspendat pentru cartonaşul roşu direct primit cu CFR Cluj). Pentru noi el e un jucător foarte important”, a spus Nicolae Dică, la conferința de presă premergătoare duelului cu ieșenii.

Acesta va fi al 11-lea duel direct din campionat dintre cele două formații. Bucureștenii sunt superiori în duelurile de până acum.

Palmaresul celor 10 meciuri FCSB – CSM Poli Iași în Liga 1

5 victorii pentru FCSB
4 egaluri
O victorie pentru CSM Poli Iași

LIVE VIDEO FCSB – CSM Iasi Liga 1

La două puncte de lider, FCSB nu ia în calcul altceva decât o victorie în meciul cu CSM Iaşi. Meciurile din sezonul regulat au arătat însă că moldovenii sunt mai mult decât un adversar incomod. Echipa lui Flavius Stoican a câştigat patru puncte din duelurile cu roş-albaştrii, după 1-1 în deplasare şi 1-0 pe teren propriu. Meciul din Copou a adus chiar prima victorie a ieşenilor în istoria confruntărilor directe. 

LIVE VIDEO FCSB – CSM Iasi Liga 1

Revenind la situaţia din clasament, FCSB este clar echipa sub presiune. Orice pas greşit o poate face să piardă contactul cu liderul. De cealaltă parte, ieşenii au reuşit o performanţă prin simpla calificare în playoff. Locul 6 şi diferenţa de zece puncte faţă de podium nu le mai dă mari speranţe elevilor lui Flavius Stoican, care au însă şi un meci mai puţin disputat.

„Nimeni de la noi nu a spus că suntem câştigători dinainte. Eu spun că vom avea o partidă dificilă, nimeni nu e câştigător dinainte. Nu ştim dacă pauza ne-a prins bine sau nu, vom vedea duminică seara. Am avut mulţi jucători la echipele naţionale şi am avut mereu probleme după jocurile naţionalei.

Sperăm că nu se va mai întâmpla aşa şi la meciul de duminică să arătăm foarte bine. Aş fi ipocrit să spun că nu îmi doresc ca cei de la CFR să piardă jocul de la Craiova sau să facă egal, dar cel mai important lucru este să ne facem noi jocul şi să ne câştigăm punctele. Important pentru noi este să câştigăm meciul de la Iaşi apoi ar fi bine dacă CFR ar face un egal sau ar pierde”, a spus Dică.