CSU CRAIOVA – DINAMO 0-0: Meci cu incidente în Bănie

Formaţia CS Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată, duminică, pe teren propriu, în compania echipei Dinamo, în etapa a XXVII-a a Ligii I.

RomaniaTV.net
19 apr. 2015, 07:58
CSU CRAIOVA – DINAMO 0-0: Meci cu incidente în Bănie
CSU CRAIOVA – DINAMO 0-0

Meciul a fost întrerupt aproximativ trei minute în prima repriză, după ce o petardă a explodat lângă portarul formaţiei oaspete, Traian Marc. Petarda aruncată din peluză a explodat în minutul 4. Marc a părut iniţial să nu fie foarte afectat, dar apoi s-a prăbuşit pe gazon cu mâna la ureche. Portarul a primit îngrijiri, iar între timp fotbalistul echipei CS Universitatea Craiova, Pablo Brandan, le-a cerut suporterilor să nu mai arunce cu petarde. Jocul s-a reluat după scurt timp.

În minutul 39, Herghelegiu a trimis mingea în poarta apărată de Marc, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Dinamo a jucat în inferioritate numerică din minutul 76, când Steliano Filip a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe.

 

CS U CRAIOVA – FC DINAMO. Partida CSU – Dinamo se va disputa duminică, de la ora 17.30 și va fi transmisă în direct de LOOK  TV și DIGI SPORT.

Craiova-Dinamo este o poveste scrisă în jumătate de secol şi care a adunat deopotrivă bucurii şi dezamăgiri, orgolii şi trădări. Craiova-Dinamo este duelul în urma căruia s-au născut idoli şi au căzut barierele impuse de vremuri. Craiova-Dinamo este, probabil, cea mai mare rivalitate dintre o echipă din provincie şi o reprezentantă a Capitalei. Derby-ul care face ca toate drumurile din Oltenia să ducă spre „Cetatea Banilor” revine în oraşul de pe Jiu după o pauză de patru ani, ultimul joc în care o formaţie din Craiova a întâlnit pe teren propriu gruparea „alb-roşie” consemnându-se pe 9 mai 2011, U-Dinamo 0-2 (Djakaridja Kone, Elis Bakaj).

Povestea a început pe 5 noiembrie 1964, atunci când oltenii lui Nicolae Oţeleanu, aflaţi în postura de nou-promovaţi, au dat peste singura echipă din istoria „alb-roşilor” câştigătoare a patru titluri consecutive. S-au impus elevii lui Angelo Niculescu cu 3-1, marcatori fiind Frăţilă, Pârcălab dublă, respectiv Haralambie Eftimie. Meciul a fost mai degrabă un antrenament pentru dinamovişti înaintea dublei cu deţinătoarea CCE, Inter Milano, ce urma să-şi dispute primul act o săptămână mai târziu (0-6/0-1), scrie site-ul LPF.

Peste un an a venit şi primul punct scos de „studenţi”, 0-0 pe „Tineretului”. A fost doar un foc de paie deoarece, în returul ediţiei 1965/66, „alb-roşii” au administrat „alb-albaştrilor” cea mai severă înfrângere din istorie, 0-8 la Bucureşti. Frăţilă de trei ori, Haidu, Pârcălab cu câte o dublă şi Mihăilescu autogol sunt cei care şi-au tecut numele pe tabelă în partida rămasă şi azi un reper negativ pentru olteni.

inamoviştii şi-au recăpătat încrederea după victoria cu Rapid şi au un singur obiectiv în deplasare la Craiova. Elevii lui Flavius Stoican vor să dea goluri pe „Extensiv”, deşi oltenii au printre cele mai bune defensive din liga 1. Doar 25 de goluri a primit Craiova până acum.

CSU CRAIOVA – DINAMO LIVE VIDEO DIGI SPORT LOOK TV ONLINE

„Ne dorim acest lucru pentru că v-am zis, conteaza foarte mult să înscriem, o să încercăm din primul minut acest lucru. O să punem presiune, chiar dacă jucăm în deplasare şi ne va fi mult mai uşor dacă vom reuşi să marcăm”, a declarat Flavius Stoican.

Chiar dacă nu au primit acceptul de a evolua în cupele europene, oltenii îşi doresc să termine pe podium. Speră că vor primi până la urmă derogare de la UEFA. Dacă vor învinge gruparea din „Ştefan cel Mare”, craiovenii vor depăşi Petrolul în clasament.

„O victorie cu Dinamo ar însemna trei puncte în clasament, în primul rând, şi speranţa că am putea să terminăm campionatul pe un loc fruntaş, poate chiar pe podium”, a spus Sorin Cârţu.

CSU CRAIOVA – DINAMO LIVE VIDEO DIGI SPORT LOOK TV ONLINE. 

Echipele probabile:

CS U Craiova (4-4-2): Bălgrădean – Dumitraş, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Brandan, Târnăcop – Bawab, Nuno Rocha

Dinamo (4-2-3-1): T. Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, Filip – Cristescu, N. Grigore – Gavrilă, M. Niculae, Grozav – Bilinski

CSU CRAIOVA – DINAMO LIVE VIDEO DIGI SPORT LOOK TV ONLINE Primul succes din contul „studenţilor” s-a consemnat abia în al 10-lea meci direct, pe 15 iunie 1969, 1-0 la Craiova, în ultima etapă.

Ajungem în anii 70, când duelurile s-au echilibrat şi au avut drept ţel titlul sau un loc în cupele europene. Astfel, în ediția 1970-1971, găsim prima dublă într-un sezon de partea „Ştiinţei” (1-0 Craiova, 2-1 Bucureşti), apoi în sezpnul 1972-1973, cele două au luptat cap la cap pentru campionat. După un final controversat, titlul a mers în „Ştefan cel Mare”, iar poetul Adrian Păunescu a supranumit învinsa drept „campioană a unei mari iubiri”. Răzbunarea a venit un an mai târziu, atunci când elevii lui Constantin Cernăianu au câştigat pentru prima oară campionatul, devansându-i chiar pe dinamovişti, cei care reuşiseră să scoată trei puncte din patru în confruntările directe.

Prima jumătate a anilor ’80 le-a găsit pe cele rivale pe culmile Europei fotbalistice. Mai întâi Craiova, prin sferturile de finală ale CCE şi semifinala UEFA, apoi Dinamo în semifinala CCE. Pe plan intern, lupta era la fel de aprigă. În campiuonatul 1980-1981, Craiova lui Oblemenco s-a impus în tur pe „Centralul” din Bănie cu 2-0, prin golurile lui Geolgău şi Crişan, succes în urma căruia a preluat  şefia clasamentului de la adversară și a păstrat-o până la final, atunci când, în ultima runda, oltenii au sărbătorit cucerirea celui de-al treilea titlu cu un meci disputat împotriva dinamoviştilor (scor 1-1). Au urmat două campionate câştigate de „alb-roşii” „la mustaţă”, apoi, uşor-uşor, craiovenii au pierdut teren în faţa rivalei. Aveau să revină în finalul anilor 1980, cu o victorie mare bifată pe 5 noiembrie 1989, 1-0 în Bănie, grație golului lui Gheorghe Ciurea. În stagiunea următoare, actualul director tehnic a adus ultimul titlu în „Cetatea Banilor”, asta după ce a dus o luptă în trei cu Steaua şi Dinamo. Ca un făcut, numărul 1, jucătorul cu care tehnicianul „alb-albaştrilor” a început de fiecare dată o partidă, era Florin Prunea, jucător crescut în curtea rivalei din „Ştefan cel Mare”.

Caseta meciului din 5 noiembrie 1989, U Craiova-Dinamo 1-0

Spectatori: 40.000

A marcat: Ciurea (min 34).

U Craiova: Boldici, Mănăilă (Ceauşilă), Săndoi, Gică Popescu, Adrian Popescu, Ciurea, Zamfir, Bica, Olaru, Badea, Pigulea (Neagoe)Antrenor Sorin Cârţu.

Dinamo: Stelea, Mihăescu (Doboş), Andone, Rednic, Klein, Lupescu, Sabău, Mateuţ, Lupu, Vaşcovici (Timofte I), Răducioiu. Antrenor Mircea Lucescu.

Craiova-Dinamo în anii ’90 a trăit mai mult din amintirile deceniului trecut. Ambele echipe au pierdut pasul cu Steaua, formaţie care a câştigat șase titluri consecutive. Dinamo avea să-şi revină pe finalul decadei cu o nouă echipă construită în mare parte din propria pepinieră. De amintit şi faptul că, în această perioadă, dinamoviştii au mai avut deplasări în Craiova, nu doar pentru meciurile cu Ştiinţa, ci şi pentru cele cu echipele din Valea Roşie (Electroputere) sau din parcul Romanescu (Extenisv).

Printre zecile de poveşti strânse în paginile derby-urilor dintre Craiova şi Dinamo se numără şi episodul din 1 iunie 2002, atunci când, un stadion plin a suţinut echipa adversă, FC Naţional, cu speranţa că titlul nu va ajunge în Groapă. S-a încheiat 2-0 pentru „juveţi”, iar la final, nu doar campionatul, ci şi o parte din componenţii lotului „alb-albaştrilor” au mers în „Ştefan cel Mare”.