CT Popescu îl face praf pe Florin Mergea. „A vrut să-i arate lui Nadal ce tenis ştie el!”

Cristian Tudor Popescu salută medalia de argint câştigată în proba de dublu a concursului de tenis de la JO 2016, dar îl atacă dur pe Florin Mergea, pe care îl consideră vinovat pentru înfrângerea din finală.

13 aug. 2016, 14:57
CT Popescu îl face praf pe Florin Mergea. „A vrut să-i arate lui Nadal ce tenis ştie el!”
Florin Mergea şi Horia tecău au pierdut finala olimpică în faţa cuplului spaniol Rafael Nadal – Marc Lopez, scor 2-6, 6-3, 4-6.

„Nu pot să dorm, deși e 4 dimineața. Cred că nu sunt singurul.

Într-un timp paralel al Pământului Olimpiadelor, acest meci a fost câștigat de Horia și Florin. Cum? Florin n-a fost veriga slabă a cuplului nostru, n-a riscat tot timpul, cu o anume aroganță, lovitura decisivă, n-a făcut duble greșeli forțând nejustificat serviciul 2 în momente importante. Nu a greșit neforțat de 3 ori la rând, după ce Horia reușise să salveze 3 mingi de meci…

Florin Mergea şi Horia Tecău, argint la Olimpiadă, după ce au pierdut finala cu perechea Nadal-Lopez

În timpul nostru românesc însă, Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis știe el, decât să contribuie cu calm și disciplină la victoria echipei. Sper să fie mulțumit peste ani cu amintirea loviturilor de excepție pe care le-a reușit… 

Formula spaniolă a fost simplă: Nadal în spate, prâsnelul Lopez la fileu. Așa cum avertizam, pentru uzul pafariștilor optimiști, Nadal este aproape la fel de periculos la dublu ca la simplu. Servește în exterior, cu stânga lui teribilă, cât se poate de incomod pentru primitor. Schimburile în cros cu el sunt un chin: nu greșește, trimite mingea constant în unghi cu o accelerație și un spin înfiorătoare, făcând extrem de dificilă orice intervenție (…) a scris CT Popescu.

Continuarea AICI.

„Felicitari d-lui ctp… A dovedit încă o dată cât de vaste sunt cunoștințele sale în materie de tenis. Poate la Tokio ne antrenează somitatea sa”, a fost replica lui Florin Mergea.