Florin Mergea şi Horia Tecău, argint la Olimpiadă, după ce au pierdut finala cu perechea Nadal-Lopez

Horia Tecău şi Florin Mergea au fost învinşi de perechea spaniolă formată din Marc Lopez şi Rafael Nadal în finala turneului de dublu masculin de la Jocurile Olimpice de la Rio. Spaniolii au obţinut victoria cu 6-2, 3-6, 6-4.

13 aug. 2016, 00:44
Florin Mergea şi Horia Tecău, argint la Olimpiadă, după ce au pierdut finala cu perechea Nadal-Lopez

UPDATE: Perechea formată din Horia Tecău și Florin Mergea a rămas cu medalia de argint în proba de dublu, după ce a pierdut finala în fața lui Rafael Nadal și Feliciano Lopez, scor 2-6, 6-3, 4-6.

UPDATE: Spaniolii câştigă! Ne pierdem serviciul la 5-4 pentru spanioli şi nu reuşim aurul. Luăm însă medalia de argint, o performanţă extraordinară

Rafa îşi face serviciul şi Horia va servi pentru a ne ţine în meci 

Spaniolii fac re-break-ul. Setul 3 rămâne foarte disputat, din păcate pentru noi

BREAK la 0 pentru ai noştri pe serviciul lui Lopez!

În sfârşit un game mai lejer pentru ai noştri. 3-3 acum

Game foarte disputat şi pe serviciul lui Nadal! Am avut minge de break, dar spaniolii au scăpat

Game foarte dificil pentru ai noştri pe serviciul lui Florin! Spaniolii au avut mai multe şanse de break însă, din fericire, am reuşit să ne adjudecăm game-ul

Lopez reuşeşte să îşi facă serviciul. Game-ul său nu a fost însă uşor

Horia îşi face serviciul şi e 1-1 acum. Naţionala de handbal îi încurajează puternic pe băieţii noştri

Rafa îşi face serviciul. Nu a fost uşor pentru el, dar a găsit un forehand în lung de linie extraordinar la 40-30

Începe setul trei! Rafa e primul la serviciu

UPDATE: Set, România! Luăm game-ul final cu mari emoţii, după ce spaniolii au avut 40-0 pe serviciul lui Horia

Lopez îşi face serviciul, dar nu fără emoţii. Horia va servi pentru set!

Game alb pentru noi pe serviciul lui Florin, care are o perioadă de joc extraordinară! Ne distanţăm la 5-2 în setul secund

Rafa îşi face serviciul după 30-30. Lopez face un stop-voleu foarte frumos pentru punctul decisiv al game-ului

Horia serveşte excelent şi ne distanţăm la 4-1 în setul secund

Românii fac break-ul! Avem 3-1 şi urmează la serviciu Horia

Florin îşi face serviciul. Ai noştri sunt nevoiţi de multe ori să dea lovituri în plus pentru a face punct, Rafa şi Marc Lopez se apără formidabil

Rafa îşi face serviciul după 30-0 pentru ai noştri. 4 puncte la rând făcute de spanioli

Horia serveşte foarte bine şi luăm primul game al setului secund

Începe setul 2, tot cu Horia la serviciu

Lopez îşi face serviciul şi spaniolii îşi adjudecă primul set

Un nou break pentru spanioli, care se distanţează la 5-2 în primul set! Să sperăm că băieţii noştri vor reuşi să treacă peste momentele mai slabe 

Rafa îşi face serviciul şi spaniolii păstrează break-ul avans

Spaniolii fac break pe serviciul lui Horia. Ai noştri nu reuşesc niciun punct în acest game, dar spaniolii sunt ajutaţi şi de şansă, fileul fiind de partea lor în punctul decisiv

Lopez îşi face serviciul fără emoţii şi e 2-2 acum

Florin îşi face serviciul şi românii conduc cu 2-1 în primul set. Urmează pentru spanioli la serviciu Lopez

Spaniolii încep cu Nadal la serviciu. Rafa îşi face game-ul fără emoţii, la 15

Horia îşi face, nu fără emoţii, serviciul. Spaniolii au avut două mingi de break

Meciul începe! Horia este primul la serviciu

Cei patru jucători au ieşit la încălzire

UPDATE Angelique Kerber o învinge în cea de a doua semifinală feminină pe Madyson Keys, 6-3, 7-5, şi se califică în finala feminină, acolo unde o va întâlni pe Monica Puig. Urmează finala pe care o aşteptăm cu toţii, cea în care evoluează Horia Tecău şi Florin Mergea!

Meciul va începe imediat după încheierea semifinalei feminine dintre Angelique Kerber (Germania) şi Madyson Keys (SUA).

LIVE VIDEO MERGEA TECAU – NADAL LOPEZ FINALA OLIMPIADA. Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat în finala probei de dublu, pentru prima oară în istoria participărilor românești la Jocurile Olimpice! Sportivii noștri i-au învins pe americanii Johnson și Sock, în două seturi, scor 6-3, 7-5. În ultimul act, Tecău și Mergea vor întîlni cîștigătorii meciului Lopez/Nadal (Spania) / Nestor/Pospisil (Canada). Finala se joacă vineri, 12 august, începînd cu ora 23:20. 

Florin Mergea si Horia Tecau joaca in finala probei de tenis – dublu masculin- cu perechea formata din spaniolii Rafael Nadal/Marc Lopez. 

LIVE VIDEO AICI

La casele de pariuri, spaniolii sunt favoriti cu o cota in jur de 1.60 la victorie, in timp ce romanii au in jur de 2.30. Cu toate acestea, tenismenii romani spun ca se gandesc la medalia de aur.

Florin Mergea şi Horia Tecău rescriu istoria tenisului românesc. Sunt primii români medaliaţi olimpici, însă nu se mulţumesc cu „argintul” asigurat după victoria din semifinala contra americanilor Jack Sock şi Steve Johnson, cu 6-3, 7-5, scrie digisport.ro. Duelul din finală cu perechea Nadal/Lopez este programat să înceapă în jurul orei 22:30.v

„Noi am venit aici cu gândul să câștigăm aurul, pentru asta ne-am concentrat, știam că putem realiza lucrul acesta. A fost un meci pentru medalie, dar ca să câștigăm știm foarte bine ce avem de făcut, să jucăm fiecare punct, să ne concentrăm, să fim calmi, să ne motivăm. Ne cunoaștem foarte bine și în momentele acelea importante asta ne ajută pe noi. Ne bucurăm că pentru delegație am obținut o medalie. Vom avea o medalie, dar o vrem pe cea de aur. Trebuie să ne recuperăm pentru finală ca să fim în cea mai bună formă și să câștigăm aurul”, a declarat Horia Tecău pentru Gazeta Sporturilor.

Şi Florin Mergea e optimist înaintea duelului din finală cu spaniolii Rafael Nadal şi Marc Lopez. 

„Suntem primii care ajungem într-o finală olimpică. De ce nu? Cum am scris-o și anul trecut la Turneul Campionilor, când am jucat finala unul împotriva altuia, cu parteneri diferiți, așa o scriem și anul acesta la Rio. Important e că am ajuns aici, că mai e un pas și vrem să mergem până la capăt. Asta am visat de mici, asta am visat de un an și ceva. În finală vor fi trei seturi din cinci, un meci clar mai greu, dar suntem pregătiți și nu ne gândim decât la următorul meci, cum să câștigăm. important e să ne odihnim, lecțiile cum zicem noi, să ne facem planul și să-l executăm așa cum a fost până acum. Important e să ne concentrăm la jocul nostru. Dacă noi jucăm cum putem și cum vrem, nu va conta cine va fi în fața noastră”, a spus şi Mergea pentru Gazeta Sporturilor.

Florin Mergea (31 de ani, locul 14 în clasamentul ATP la dublu) şi Horia Tecău (31 de ani, poziţia 10 ATP) au câştigat titlul la juniori la Wimbledon în 2003 şi turneul pe zgură de la Bucureşti din acest an, unicul cucerit împreună în circuitul ATP.

Românii s-au oprit în semifinale la celelalte trei turnee jucate împreună în acest an, la Stuttgart, Washinghton și Toronto.

Horia Tecău s-a calificat şi în sferturile probei de dublu mixt, împreună cu Irina Begu, după victoria cu 4-6, 7-6 (1), 10-8 contra polonezilor Agnieszka Radwanska şi Lukasz Kubot. În afara finalei la dublu, Tecău va juca tot astăzi şi sfertul de dublu mixt, contra perechii din Cehia Lucie Hradecka/Radek Stepanek.

Florin Mergea era şi el înscris în proba de dublu mixt, însă partenera sa, Monica Niculescu, s-a retras din motive medicale chiar înainte de primul tur.