CTP a dat verdictul în cazul scandalului de dopaj al Simonei Halep. Gazetarul se teme: „Arăta foarte bizar! Nu sună bine deloc!”

CTP a dat verdictul în cazul scandalului de dopaj, în care este implicată Simona Halep. În opinia gazetarului, lucrurile se pot complica și mai tare pentru fostul lider mondial. 

21 mai 2023, 14:46
CTP a dat verdictul în cazul scandalului de dopaj al Simonei Halep. Gazetarul se teme: „Arăta foarte bizar! Nu sună bine deloc!”

CTP se teme pentru cariera Simonei Halep.

„Acuzația în legătură cu Roxadustatul, care era justificată de rezultatele analizelor, era altceva. Doparea Simonei Halep era cel puțin ciudată cu acel medicament, rar, cu reacții adverse, folosit doar în spital și periculos pentru cei care îl iau. Arăta foarte bizar. Acel caz lăsa speranțe pentru a contesta această implicare a Simonei Halep în introducerea Roxadustatului în organism. Acum, vorbim despre neregularități în programul de antidoping din tenis.

E folosit la plural, rețineți! Poate să însemne două lucruri: nu au fost respectate niște reguli în pasaportul ei biologic, care e alcătuit pentru sportivele de înaltă performanță, e vorba despre niște neregularități în testare, lucruri carenu au fost făcute în mod regulamentar.

Mai puțin îmi vine să cred că e vorba despre niște analize mai vechi, care arată posibil dopaj cu alte anumite substanțe.

Se spune clar că e separată acuazația de cea de Roxadustat. Ar putea fi vorba de faptul că nu au fost respectate regulile de testare antidoping, cum se prelevează probele, când, în ce condiții, nu am de unde să știu exact”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru ProSport.

Avertismentul lui CTP cu privire la Simona Halep

Gazetarul susține că actuala acuzație lansată de ITIA la adresa Simonei Halep lasă în plan secund primul caz de dopaj care o implică pe româncă, cel cu Roxadustat.

„Ce mă sperie e faptul că ITIA își asumă un astfel de mesaj și chiar spune aici, ei sunt constienți de impactul acestui mesaj, de complexitatea acuzațiilor, și și l-au asumat totuși. Au niște elemente acolo, altfel nu și-ar fi asumat un mesaj cu un asemenea ecou.

În clipa de față, acest mesaj trimite în planul doi chestiunea Roxadustatului. Din modul în care e formulat comunicatul se spune că un comitet de experți independenți, specializați în pașaport biologic, au făcut această constatare. Nu știm în ce constau iregularitățile, am făcut supoziții, dar nu îmi sună bine deloc. Mi se pare că e mai gravă situația, mai periculoasă pentru Simona”, a continuat CTP, pentru sursa citată.

Pașaportul biologic este o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențialele nereguli anti-doping. ITIA a depistat nereguli în pașaportul Simonei, ce riscă o suspendare și mai mare.

Între timp, Patrick Mouratoglou a sărit în apărarea sportivei – vezi AICI mesajul.