CTP, atac furibund la ÎPS Teodosie: „Această dihanie îmbrăcată în odăjdii impresionează oamenii slabi la minte. ISIS i-ar aplauda atitudinea faţă de femei”

CTP a reacţionat dur vizavi de declaraţiile Arhiepiscopului Tomisului referitoare la lipsa femeilor din rolurile importante din Biserică. Gazetarul l-a acuzat pe Înaltul prelat că manifestă faţă de femei o atitudine de care ISIS ar fi mândru.

07 mai 2021, 23:07
CTP, atac furibund la ÎPS Teodosie: „Această dihanie îmbrăcată în odăjdii impresionează oamenii slabi la minte. ISIS i-ar aplauda atitudinea faţă de femei”

CTP, atac dur la ÎPS Teodosie. Cristian Tudor Popescu a răbufnit la adresa ÎPS Teodosie în emisiunea Cap limpede de la Digi24.Jurnalistul nu s-a sfiit să-l numească pe Arhiepiscopul Tomisului „un sac de rahat” şi să-l acuze de o atitudine specifică Statului Islamic.

În spatele acestor veşminte preţioase se ascunde… sau nici măcar nu se ascunde, un sac cu rahat. Ce spune acum despre femei este o încununare a tot ce-a făcut până acum. ce-aş mai putea să spun despre această dihanie care e îmbrăcată în odăjdii, care, în felul ăsta, impresionează oamenii mai slabi la minte?

Ce a spus insul ăsta seamănă a ISIS. Asta e atitudine faţă de femeie de care un membru ISIS ar fi foarte mândru şi ar aplauda-o. Iar atitudinea acestui ins nu se rezumă doar la femeie, e vorba şi despre catolici, care tot creştini sunt şi ei. Sunt trei-patru lucruri minore care fac diferenţa între doctrina catolică şi cea ortodoxă, dar creştini sunt cu toţii„, spune CTP.

Cum explică ÎPS Teodosie lipsa femeilor din rolurile importante din Biserică: „Asta e condiţia ei. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”

Reamintim că ÎPS Teodosie a declarat că femeia nu poate avea roluri importante în Biserică deoarece de la ea a pornit păcatul. Arhiepiscopul Tomisului afirmă că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei şi că femeia “nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”.

Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”, a spus arhiepiscopul Tomisului.

Citeste si EXCLUSIV. ÎPS Teodosie, referitor la promovarea vaccinării anti-Covid: „Nu trebuie să vă lăsați îndrumați de Biserică, ci de medici”

Victor Ciutacu sare în apărarea Înaltului prelat

Într-o postare pe Facebook, jurnalistul Victor Ciutacu spune că ÎPS Teodosie nu face decât să respecte litera Cărţii Sfinte.

„Indignatelor, dacă ați fi în stare să citiți un pic mai mult decât scrieți, poate n-ar mai bufni feminismul militant și prost în voi. Și ați constata că ÎPS Teodosie, omul rău care nu vrea să vă lase să preluați frâiele ortodoxismului, citează din Cartea Sfântă când vă pune la locul vostru în industria popească. Sigur, călugăr și profesor de teologie fiind, ar fi putut și el să citeze din manualul micului propagandist, din tratatele de fizică cuantică sau din cartea de telefoane. Da-i căpos și nu vrea să vă dea satisfacție.

Dacă, totuși, nu vă dor prea tare ochii-n cap de efort, încercați să citiți cele câteva rânduri de mai jos. Pe care le-am împrumutat de la domnu’ Curea, ceva mai intelectual și mai apropiat de sfintele taine decât mine. Eu rămân la micile și rarele mele interacțiuni de șpriț și respect politicos cu lumea bisericească, da’ măcar am dramul ăla de bun simț care mă ajută să nu mă dau doct acolo unde n-am nici cea mai vagă pricepere sau dorință de înțelegere…

Geneza 3:16-19

16. Iar femeii i-a zis: „Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni”.

17. Iar lui Adam i-a zis: „Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: „Să nu mănânci”, blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!

18. Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!

19. În sudoarea feței tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce”.

Citeste si Critici dure la vârful Bisericii. IPS Teodosie îl desființează pe Vasile Bănescu: „Nu murim când vrea medicul, ci când vrea Dumnezeu”