CTP, atac la adresa Patriarhului Daniel. „Cea mai mare tristeţe a preoților e că nu au credincioşi la slujbă, adică nu au clienţi”

Cristian Tudor Popescu susţine că cea mai mare tristeţe a Patriarhului Daniel şi a Bisericii Ortodoxe Române e că "nu au credincioşi la slujbă, adică nu au clienţi". Reacţia gazetarului vine după ce şeful BOR a spus că "preoţii se roagă în biserică, fără participarea fizică a credincioşilor.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 17:39
CTP, atac la adresa Patriarhului Daniel. „Cea mai mare tristeţe a preoților e că nu au credincioşi la slujbă, adică nu au clienţi”

Patriarhul Daniel a vorbit, la Catedrala Patriarhală, după citirea Sfintei Evanghelii, despre ce se întâmplă cu preoții în această perioadă în care România este afectată de epidemia de coronavirus.

„În această vreme de epidemie, cea dintâi întristare a bisericii este că preoții se roagă, în biserică, fără participarea fizică a credincioșilor”, a spus Patriarhul Daniel.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat, vineri, la Digi24, afirmaţia Patriarhului Daniel.

„Eu sunt atent la declarații. Cea mai mare tristețe a preoților nu este că mor zilnic români din pricina acestui virus și că vor mai muri. Nu aceasta este cea mai mare tristețe a dlui Daniel și a BOR, ci că nu au credincioși la slujbă, adică nu au clienți. Păi tristețea asta o au și proprietarii de restaurante care poate dau acum după muște imaginare prin sala de mese, ca nu e nimeni pe acolo”, a afirmat CTP.

Mesajul Patriarhului Daniel de Paşte 2020. „Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună”