CTP: Băsescu minte şi când spune adevărul. Antonescu s-a comportat ca un lup singuratic

Boicotarea referendumului atacă spiritul legii Curţii Constituţionale, este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care mai spune şi că gestul preşedintelui suspendat Traian Băsescu de a îndemna cetăţenii să nu participe la vot este unul de natura unui fault îndreptat împotriva CCR. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 19:33
CTP: Băsescu minte şi când spune adevărul. Antonescu s-a comportat ca un lup singuratic

Preşedintele suspendat Traian Băsescu este tipul manipulator, iar Crin Antonescu s-a comportat ca un lup singuratic şi nu ca un om de partid, atunci când a anunţat că demisionează, este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Domnul Basescu este o agresivitate de tipul nisipurilor mişcătoare. Tot ce spune domnul Băsescu nu este ce pare a fi. Băsescu minte şi când spune adevărul. Toate declaraţiile le face cu un scop manipulatoriu. Şi atunci când râde cu jurnaliştii o face cu un anume scop, foloseşte un anume ton şi într-o anumită direcţie. A lua ad literam ce spune domnul Băsescu este echivalent cu nisipuri mişcătoare în care te vei scufunda. Dacă luaţi ultimele două săptămâni, dânsul are o colecţie impresionantă de tipul alba-neagră. Este un politician cu totul special. Reuşeşte să câştige şi pe da şi pe nu, asupra aceluiaşi eveniment. Este o performanţă remarcabilă”, consideră jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

În cazul dlui Antonescu a repetat ceea ce au făcut domnii Patriciu, Vîntu şi Voiculescu în 2009, adică încercau să-şi atribuie meritul lichidării duşmanului suprem, adică a lui Băsescu. Asta face şi Antonescu, într-un mod nejustificat în felul în care o face numai jucatorul de poker şi asta se numeşte blind. Înseamnă să faci asta fără să-ţi vezi cărţile, e o modalitate de joc şi aşa a făcut domnul Antonescu. În momentul în care nu ştia, dar putea sa bănuiască, că vor fi discuţii în legatura cu cvorumul, în legătură cu boicotul… Ca să spui că ieşi din politică înseamnă că ai făcut 20 şi ceva de ani politică având ca scop suprem al vieţii sale să îl scoţi pe tuşă pe Traian Băsescu. (…) Antonescu a transformat o bătălie între două blocuri politice, o confruntare între două Românii, a transformat-o în războiul său personal cu domnul Băsescu pentru a obţine un bonus de puncte electorale înainte de următoarea campanie electorală. Dacă îşi va respecta promisiunea şi va demisiona îşi va salva onorea. S-a comportat ca un lup singuratic şi nu ca un om de partid. Domnul Antonescu poate sa transmită acasă că nimic nu este pierdut în afară de onoare. Nimeni nu l-a întrebat: V-aţi sfătuit cu cei de la USL cu referire la declaraţiile acelea cu privire la retragerea din politică dacă Traian Băsescu nu este demis?”, spune CTP.

În şedinţa comună în care s-a decis suspendarea lui Traian Băsescu, Crin Antonescu declara de la tribună că el se va retrage din viaţa politică dacă Băsescu nu va fi demis la referendum.

„Veţi fi sau nu suspendat azi, veţi fi sau nu demis, de verdictul poporului, ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică. Dacă veţi fi demis la referendum, nu ştiu ce veţi face, dar vă urez şi dumneavoastră şi mie un singur lucru: să apucăm amândoi o justiţie pe deplin independentă în România”, spunea pe 6 iulie Crin Antonescu.

În timpul campaniei pentru referendum, Antonescu a bătut însă în retragere.

N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur şi simplu domnului Băsescu că înţeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul ori plec eu (…) Când am văzut, totuşi, cât de mult sunt interesaţi partiazanii domnului Băsescu, parcă mai mult chiar decât de ramânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu, sigur că am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire să rămân, că văd că asta le place şi vreau şi eu să le fac anumite bucurii, dar, după aceea, chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus, da, chiar şi aşa, e în regulă, dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-mă. A survenit acum şi acest element care dă peste cap orice condiţie de competiţie electorală, în care domnul Băsescu strigă: fugiţi, fugiţi de la urne. Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament şi de niciun rămăşag”, declara Antonescu la Antena 3.

Marţi seară, întrebat dacă îşi menţine decizia de a demisiona dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, Crin Antonescu a răspuns că decizia sa în acestă privinţă este luată, este fermă şi va fi făcută publică anunţarea rezultatelor finale ale referendumului.