CTP: Boldea l-a făcut de râs pe Băsescu. Preşedintele a pierdut o excepţională ocazie de a tăcea

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat la România TV intervenţia lui Traian Băsescu în cazul Boldea şi spune că nu l-ar mira ca deputatul să se întoarcă în ţară şi să nu fie condamnat.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 18:20
CTP: Boldea l-a făcut de râs pe Băsescu. Preşedintele a pierdut o excepţională ocazie de a tăcea

La câteva ore după ce preşedintele Traian Băsescu afirma că Mihail Boldea se află în Kenya, parlamentarul dat în urmărire internaţională a sunat el însuşi în ţară pentru a dezminţi informaţiile.

Deputatul Mihail Boldea a negat, într-un interviu pentru Gândul, că s-ar afla în Kenya. „Sunt în Congo. Vin singur în România săptămâna viitoare. Să nu mă mai caute ei„, a spus Boldea. Surse România TV susţin însă că Mihail Boldea se află în continuare în KENYA.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la România TV declaraţia surpriză a deputatului Mihail Boldea.  „Mărturia lui Boldea este relevantă în legătură cu starea în care se găsesc autorităţile statului român, de la nivelul procuraturii până la nivelul preşedintelui. Este o bătaie de joc la adresa tuturor acestor autorităţi. Traian Băsescu a avut grijă să se pună singur într-o situaţie ridicolă prin apariţia pe care a avut-o la televizor astăzi, unde a ţinut să ne comunice că ştie el că e în Kenya domnul Boldea. Un astfel de comportament, pe care îl vedem de şapte ani la domnul preşedinte, un comportament de tipul securistoid, şi nici măcar un securist serios, un securist pârât, pentru că un securist serios nu s-ar fi apucat vreodată să facă astfel de afirmaţii la nivel public. Procedeul acesta se foloseşte în relaţii individuale. Se folosea înainte în discuţia cu interogatul: Domnule ştim şi ce lapte au supt de la maica-ta (…) Domnul Băsescu practică acest tip de mecanism pentru a încerca să obţină capital politic de şapte ani, de atunci de când în timpul scandalul ostaticilor din Irak, în clipa în care au fost eliberaţi jurnaliştii răpiţi, a apărut domnul Băsescu la televizor şi a ţinut un fel de show securistic jamesbondist, de genul ce nu ştia Omar Hayssam. Eram într-o comedie de doi bani pe care domnul preşedinte a ţinut s-o ofere naţiunii, a spus Cristian Tudor Popescu la România TV.

„Ceea ce a făcut domnul Boldea a fost să-l facă de râs pe domnul preşedinte, care a pierdut, vorba altui şef de stat, domnul Jacques Chirac, o excepţională ocazie de a tăcea”, a mai spus CTP.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Boldea va reveni în ţară, dacă va continua show-ul, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a răspuns:Penibilul României, în clipa de faţă, faţă de Bruxelles, faţă de acolo unde ne durea când a început ridicarea imunităţii respectivului Boldea, e vorba de o pată pe obrazul României, care la plecare s-a făcut gaură şi acum arată cam ca la un lepros şi se măreşte în continuare. Ireparabilul s-a produs, tot ce vedem e grotesc. Chiar dacă Boldea vine înapoi în România, şi nu m-ar mira să vină şi nu m-am mira nici măcar să nu fie condamnat. Să asistăm la un alt circ în justiţia românescă, întins pe ani de zile, şi urma căruia nici măcar să nu fie condamnat. Procuratura din România s-a compromis grav cu această ocazie”.