CTP: „Care-i problema că-ţi pui bucata asta de pânză? Ce mare sacrificiu e ăsta? E grotesc să discutăm aşa ceva”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a spus vineri seară, la Digi24 că nu l-ar deranja ca masca să fie obligatorie în spațiul public.

RomaniaTV.net
09 oct. 2020, 19:27
CTP: „Care-i problema că-ţi pui bucata asta de pânză? Ce mare sacrificiu e ăsta? E grotesc să discutăm aşa ceva”

Întrebat fiind dacă purtarea măștii și în exterior nu ar trebui să fie mai mult decât o recomandare, ca în Italia, unde este o obligație, gazetarul a declarat că ar fi de acord cu măsura.

„Acolo e chiar valul doi, uriaș, în momentul de față, cum este și în Spania, cum este peste tot, că nu e numai în România. Valul morții vine peste tot.

Oamenii ăștia, acești domni politicieni și așa-zisa Avocată a Poporului n-au nicio treabă. E ca și cum n-ar exista virusul, n-ar exista pandemia. Nu știu, dom’le, nu mă interesează! Eu am treabă aici să apăr drepturile și libertățile cetățenilor. Principalul drept al cetățeanului este dreptul la viață. Pe ăla trebuie să-l aperi în primul rând și tocmai pe ăsta nu-l apără această doamnă și toți vajnicii luptători anti-mască”, a spus CTP.

„De ce să mă deranjeze, dom’le, să-mi pun chestia asta pe față? De ce să mă deranjeze? Care-i problema că-ți pui bucata asta de pânză? Nu se sufocă nimeni, cum spun tot felul de imbecili, care spun că dacă-ți pui masca pe față o să te sufoci. Nu se sufocă nimeni. Stau medicii ore și ore în șir cu masca aia pe figură și nu se sufocă, dar se chinuie într-adevăr. Nouă nu ni se cere să stăm în halul în care stau medicii, ni se cere să ne protejăm. Ce mare sacrificiu e ăsta? E grotesc să discutăm așa ceva, parcă ni s-ar cere să ne scoatem dinții, să ne tăiem o mână. Ce e așa nemaipomenit să faci acest gest simplu, care are un efect profund neliniar? Poți să salvezi oameni prin portul acestei măști. Nu trebuie să donezi sânge, trebuie să pui bucata asta de pânză. Sigur că ar fi bine (donarea de sânge), dar acesta spun că e un lucru de o simplitate absolută. Practic nu ți se cere nimic, decât să porți această bucată de pânză”, a completat jurnalistul.

Citeşte şi: Raed Arafat, despre revenirea asupra deciziei interzicerii pelerinajului la Iaşi: Numai dacă decizia va fi una politică