CTP condamnă negocierile PNL-PSD: „Cădere la pace ca între clanurile mafiote. Cartierul ăla e al tău, celălalt e al meu”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea Guvernului, despre care CTP crede că se aseamănă cu o negociere între clanuri mafiote care îşi împart teritoriile.

05 nov. 2021, 21:51
CTP condamnă negocierile PNL-PSD: „Cădere la pace ca între clanurile mafiote. Cartierul ăla e al tău, celălalt e al meu”

CTP consideră că această înţelegere între cele mai mari partide din România, şi cele care, în mare parte, au împărţit guvernarea în cei 32 de ani trecuţi de la Revoluţia din 1989, constituie o „cădere la pace între monştrii sacri ai corupţiei”.

„În aceste zile se poate întâmpla ceva și mai rău decât e acum. Înainte de 1990 exista un singur partid, o singură corupție, monolitică, nu putea fi clintită, micșorată, era sub umbrela unui singur partid. După 1990, în loc de separarea puterilor în stat, am avut separația corupțiilor în stat, «garanția» cea mai sigură a democrației. N-ajungi la dictatură dacă sunt separate corupțiile. Acest principiu prețios e pe cale să fie încălcat”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Conform mai multor lideri implicați în negocierea dintre cele două paretide, PSD a propus PNL un proiect pe 7 ani, în care să alterneze premierul la doi ani.

„Dacă funcțiionează, se va așterne peste România o stabilitate și o liniste de o să auzim lăcustele clefăind”, a fost ironic gazetarul.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu ar trebui să fie propunerea PSD pentru funcţia de premier. Sorin Grindeanu: „Românii aşteaptă de la noi soluţii”

„Liberalii și pesediștii au interesul să facă această combinație. Social-democrații apar ca «salvatore della patria» de pe o poziție bună, «ne sacrificăm, nu putem lăsa țara pe mâna lor, salvăm noi situația». PNL n-are discurs și, practic, se desființează ideologic”, a spus Popescu la Digi24.

CTP, despre Cîțu: E laș, oportunist, fripturist, are probleme grave de caracter. Enervează 95% dintre români înainte să deschidă gura

Referindu-se la președintele PNL, pe care l-a botezat „Șo-Cîțu”, CTP spune că „râde, dar nu e râsul lui. A ajuns cea mai detestată persoană de români, la mare concurență cu președintele Klaus Iohannis. Cred că atunci când apare fostul premier la televizor, 95% dintre oameni închid înainte să înceapă să vorbească”.

Citeşte şi: Le Figaro descrie criza politică din România: „PNL este blocat între reformiştii de la USR şi socialiştii din PSD, care deţin cel mai mare număr de locuri în Parlament”

„În vreme ce, iată de la un om mult mai tânăr decât mine, domnul Cîțu, mă așteptam să vină – cum am și spus în discuțiile noastre aici – cu niște măsuri nepopulare, măsuri necesare, dure care să fie taxate electoral, dar să și le asume cu curaj, și în felul ăsta să facă un bine României.

Ca să am în fața ochilor acum, un „politican” rânced. Rânced, cu toate năravurile „bătrânilor” pe care le vedem de atâția și atâția ani în această țară.

E laș, e oportunist, chiar fripturist, se șterge – unde ziceți dumneavoastră -, cu cuvântul dat, cu ce îi iese pe gură… adică toate caracteristicile cutrelor bătrâne din politică. Iată-le la acest om în care eu mi-am pus o oarecare speranță la un moment dat.

E altceva aici. Domnul Cîțu nu a făcut greșeli! Domnul Cîțu are probleme grave de caracter. Acesta este modul lui de comportament în clipa de față. Ieșirile astea… Eu cred că nici nu mai e nevoie să deschidă gura când iese la televizor. Domnul Cîțu reușește să enerveze 95 la sută dintre telespectatori înainte să deschidă gura.

După părerea mea, cred că nu mai poate fi concurat decât de domnul Klaus Iohannis, la această iritare pe care o produce oamenilor”, a mai spus CTP.


loading...
Partenerii noștri