Marcel Ciolacu ar trebui să fie propunerea PSD pentru funcţia de premier. Sorin Grindeanu: „Românii aşteaptă de la noi soluţii”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a declarat vineri că propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier ar trebui să fie Marcel Ciolacu.

05 nov. 2021, 14:22
Marcel Ciolacu ar trebui să fie propunerea PSD pentru funcţia de premier. Sorin Grindeanu: „Românii aşteaptă de la noi soluţii”

Aflat la sediul central al Partidului Social Democrat, Grindeanu a fost întrebat cine ar trebui să fie propunerea de premier al PSD, spunând că Marcel Ciolacu, liderul PSD, ar trebui să fie propus premier.

Sorin Grindeanu a afirmat că, de principiu, propunerile de miniştri cu care ar trebui să meargă PSD într-un eventual guvern cu PNL ar trebui să fie persoanele din prima linie a partidului. El a amintit că la negocierile purtate joi între PNL şi PSD nu au fost pronunţate nume de potenţiali miniştri.

Întrebat dacă îşi doreşte o funcţie în Guvern, fostul premier a explicat că a deţinut diverse funcții și că „cel mai important decât unde e Grindeanu, unde e Ciolacu, unde e Firea, unde e Cîțu” e „să se găsească soluțiile potrivite pentru români”.

„Primul lucru pe care l-am cerut ieri a fost execuția bugetară, pentru a ști resursele pe care ne bazăm și pe baza lor să venim cu propunerile urgente. Nu s-a pronunțat ieri niciun nume”, a spus Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Florin Cîţu înclină balanţa spre PSD şi reacţionează la atacul lui Dacian Cioloş. „E complicat să negociezi cu cineva care spune că ar fi o glumă ca preşedintele PNL să fie premier”

Sorin Grindeanu, despre un posibil Guvern PNL – PSD. „Suntem într-un moment grav pentru România. E nevoie de un compromis”

Întrebat pentru cine dintre PSD sau PNL este un compromis mai mare formarea unui Guvern între cele două partide care până nu demult erau rivale, Sorin Grindeanu a răspuns:

„Sunt cu destulă vechime în PSD, şi anume din 1996, şi am văzut diverse coaliţii, alianţe şi aşa mai departe, guverne de coaliţie, fie că vorbim de acea coaliţie din 2009 care a fost între PSD şi PDL, fie că vorbim de USL, care a fost mai mult decât o coaliţie de guvernare, a fost un proiect politic. La un moment dat se ajunge într-un punct în care e nevoie de un compromis. Dacă clasa politică nu realizează că suntem într-un moment grav pentru România şi că românii aşteaptă de la clasa politică soluţii şi nu ceartă, înseamnă că ar trebui să plecăm cu toţii acasă. Ceea ce credem noi, ca partid social-democrat, e că romanii aşteaptă de la noi soluţii. De aceea ne-am întâlnit şi astăzi, să venim cu primele soluţii şi cu primele noastre propuneri. Astea sunt cele mai importante lucruri”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, tot mai aproape de guvernare alături de Cîţu: „În acest moment de răscruce nu e altă variantă. Nu putem continua războiul politic”