CTP crede că Vlad Voiculescu şi-a pierdut capitalul de încredere: „Eu nu am văzut din partea Ministerului Sănătăţii decât trucuri de imagine şi scandaluri artificial create”

Cristian Tudor-Popescu a declarat că ministrul Sănătății a intrat în această funcție cu un capital de încredere considerabil pe care „l-a făcut praf” în ultimele trei luni.

26 mart. 2021, 23:55
CTP crede că Vlad Voiculescu şi-a pierdut capitalul de încredere: „Eu nu am văzut din partea Ministerului Sănătăţii decât trucuri de imagine şi scandaluri artificial create”

CTP a răspuns şi întrebărilor legate de posibilitatea intrării în carantină, spunând că aproape sigur se va ajunge la această soluţie, doar că va fi ambalată astfel încât să nu fie pronunţat cuvântul, din interese politice.

„Se va ajunge de facto. Va fi situația de carantină totală dar nu se va pronunța așa ceva. Este iarăși vorba de interesul politic, să nu zică oamenii „iar ne închid ăștia” așa că nu îi zicem carantină. Este un animal cu patru picioare, cu blană, cu coadă și care face „miau”, nu e pisică. Așa o să fie și cu carantina. Asta este problema principală, nesiguranța pe care o generează.

Cu domnul Voiculescu este o problemă, nu pot să nu spun lucrul acesta. Nu știu ce conține raportul pe care domnul Voiculescu i l-a dat domnului Cîțu. Trebuia să predea acum raportul acela cu acțiunile sale, ce a făcut în mod efectiv și pozitiv”, a spus CTP la Digi24, în emisiunea sa săptămânală.

CTP: „Domnul Voiculescu personal este foarte supărat pe liberali. De ce?”

Jurnalistul a oferit un amplu comentariu referitor la ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, despre care spune că a creat aşteptări foarte mari, pe care şi CTP recunoaşte că le-a împărtăşit, doar că, prin acţiunile din ultimele trei luni, capitalul de încredere de care s-a bucurat este aproape de a se epuiza.

„Uitați ce este cu domnul Voiculescu, să fie clar. Imediat după incendiul de la Piatra Neamț am pus o întrebare pe Facebook în legătură cu medicul care a intrat în foc pentru a salva pacienți și care și acum se chinuie prin Belgia cu arsurile: „Cine credeți dintre actualii politicieni că ar intra în foc să salveze niște oameni?”. Rezultatul a fost 39 de nominalizări pentru Vlad Voiculescu. Oamenii din eșantionul de pe Facebook-ul meu îl considerau cel mai probabil săritor în foc pentru ei. Pe locul al doilea, dar departe, era domnul Valeriu Nicolae, activistul civic și umanitar, iar ceilalți cu câte o nominalizare, foarte puțin.

Domnul Voiculescu a intrat în această funcție cu un capital de încredere considerabil pe care, după părerea mea, l-a făcut praf în aceste trei luni. Nu știu ce spune acel raport dar eu nu am văzut din partea Ministerului Sănătății decât trucuri de imagine și scandaluri artificial create.

Ce trebuia acum, după ce s-au terminat alegerile, s-a stabilit o altă majoritate parlamentară, s-a întâmplat asta în noiembrie, te apuci acum să vii cu „au fost modificate cifrele ca sădea bine, să meargă lumea la vot în alegeri”. Ce rost are acum să mai faci asta când situația este critică din punct de vedere medical, când prioritățile sunt cu totul altele? Stăm acum să vedem ce și cum a fost. Probabil că a fost atunci o astfel de mișcare politică, dar era momentul acum? Asta era problema? Asta așteptam acum de la domnul Voiculescu și de la Ministerul Sănătății, să rezolvăm hârele lui cu liberalii? Că de fapt despre asta este vorba.

Domnul Voiculescu personal este foarte supărat pe liberali. De ce? Din pricina faptului că l-au ales pe Nicușor Dan. Este o chestiune aproape personală acolo. Uitați-vă la toate aceste mișcări de gherilă, de băgare de băț prin gard care nu au anvergură. Eu mă aștepta de la domnul Voiculescu la chestii de anvergură. A tot vorbit despre demantelarea mafiei din sănătate, a tuturor structurilor de corupție din minister, din teritoriu. Speranța s-a pus în el, în direcția asta.”, a declarat CTP.

Citeşte şi: Sondaj Avangarde: Florin Cîţu şi Ludovic Orban la doar 3 procente diferenţă pentru preşedinţia PNL. Cel mai spectaculos procentaj