CTP, critici dure la adresa premierului Ciucă şi a preşedintelui Iohannis: „Cu cine să negocieze dascălii, cu profesorul Ghinion?”

Cristian Tudor Popescu mătură pe jos cu premierul Ciucă în plin scandal cu profesorii: ”Ar trebui să-i dea nota 2 și să-l dea afară din oră”.

17 mai 2023, 23:34
CTP, critici dure la adresa premierului Ciucă şi a preşedintelui Iohannis: „Cu cine să negocieze dascălii, cu profesorul Ghinion?”

CTP mătură pe jos cu premierul Ciucă în plin scandal cu profesorii. ”Ar trebui să-i dea nota 2 și să-l dea afară din oră”, a răbufnit jurnalistul. Așadar, Cristian Tudor Popescu le ia partea profesorilor în întregul scandal din sistem, care se lasă cu grevă generală pentru că profesorii sunt nemulțumiți de salariile lor.

Negocierile profesorilor cu premierul Ciucă au eșuat. De luni începe greva generală, au anunțat cadrele didactice

”Profesorul de familie. Înainte de a intra în grevă generală, profesorii discută revendicările. Cu cine? Cu plagiatorul-șef al României, elevul Ciucă, căruia ar trebui să-i dea nota 2 și să-l dea afară din oră. Cu Ciucă Ă, care, de când e premier, și-a luat meditator și deprinde sfielnic limba română. Dar Ciucă e cel care ă poate să ă le dea ă, sau nu, niște bani. Ă.

Sau nu. Așa că, după Ciucă, greviștii vor să stea de vorbă cu Iohannis. Cu cine? Cu profesorul Ghinion. Când a răspuns „Ghinion!” la întrebarea: „Cum se face că alți profesori n-au 6 case din meditații?”, Iohannis n-a vrut să spună doar „Fiindcă eu sunt schmecker!”. I-a scăpat printre dinți disprețul față de întreaga breaslă, față de meseria de dascăl. Un profesor adevărat ar trebui să se simtă înjosit de faptul că dă meditații fentând fiscul. Mai mult ca profesorul Iohannis și-a afișat complexul de superioritate. Cu care blochează de 20 de ani catedra de fizică pe care a deținut-o la liceul Brukenthal din Sibiu”, a explicat CTP.

Totodată, jurnalistului e revoltat de salariile pe care profesorii le au și crede că e justificat ca aceștia să declanșeze greva generală pentru a trage un semnal de alarmă. CTP consideră inacceptabil scenariul actual prin care profesorii câștigă 3.000 de lei pe lună, mai puțin ca au angajat la fast food sau un vânzător la magazin.

EXCLUSIV Dana Budeanu nu este de acord cu greva profesorilor: „Asta cu sindicatele şi cai verzi pe pereţi e ordin de la Cotroceni, pentru că se face rotativa”

”Dar nu numai premierul și președintele gândesc așa despre școală și cadrele didactice. În România de azi, CUNOAȘTEREA NU REPREZINTĂ O VALOARE. În afară de scris, citit și socotit, prea mulți sunt cei care consideră că nu folosesc la nimic cunoștințele pe care le oferă școala. Pentru că nu te învață cum să câștigi bani – valoarea supremă în societatea actuală. Cum să te învețe asta niște oameni care abia au un salariu de 3000 lei pe lună?

Pe de o parte, această atitudine este justificată. Școala românească nu te învață nicio meserie. După ce termini liceul, facultatea, prinzi meserie la locul de muncă dacă îl ai. Pandemia a accentuat ideea malignă că supermarketurile și spitalele nu pot fi închise, în schimb școlile, da, „și nu se întâmplă nimic”. Pe de altă parte, nu, nici gând. Cu cât un copil știe și înțelege mai multă carte, cu atât șansele ca el să devină un om bun pentru societate cresc. Cunoașterea ridică bariere împotriva violenței, a vulgarității, a necinstei, lăcomiei, corupției, nepăsării față de semeni. IGNORANȚA E SORĂ BUNĂ CU RĂUL”, a completat CTP pe Facebook.

Totodată, jurnalistul a subliniat cât de importantă e educația în societate și a lăsat să se înțeleagă că politicienii nu ar dori să aibă în ”subordine” cetățeni educați, care știu cum să voteze și cum să judece clasa politică din țara noastră. Mai mult, CTP propune înființarea ”profesorului de familie”, pe modelul ”medicilor de familie”.

”Un om educat votează altfel. Profesorul, dacă e capabil și vrea, mai poate face ceva, pe cât de important, pe atât de dificil: să completeze și chiar să corecteze educația primită de elev de la părinți. Poate să blocheze transmiterea virușilor morali și comportamentali, prea puțin atenuați de la o generație la alta. În acest sens, fac, pentru că nu sunt în stare să tac, o propunere de care probabil se va râde gros: de ce nu s-ar înființa, așa cum există medic de familie, instituția profesorului de familie?

Pe care o familie poate să și-l aleagă. Acest profesor ar putea să viziteze elevul acasă, să stea de vorbă cu el și ai lui, nu în public, la așa-numite ședințe cu părinții, ci într-un cadru privat, intim. În locul orelor de meditații la negru, să aibă grijă de sănătatea educațională a copilului. Și, poate, a părinților…Dar nu pentru un dispreț de 3000 de lei/lună”, a concluzionat pe Facebook Cristian Tudor Popescu.