CTP dă concluzia: PSD, marele câştigător al moţiunii de cenzură. Ura şi antipatia au atins cote comparabile cu Dragnea!

Cristian Tudor Popescu e de părere că marele câștigător al acestei moțiuni de cenzură care a generat demiterea lui Cîţu din fruntea Guvernului este PSD.

05 oct. 2021, 15:56
CTP dă concluzia: PSD, marele câştigător al moţiunii de cenzură. Ura şi antipatia au atins cote comparabile cu Dragnea!

CTP dă concluzia. Gazetarul a adăugat că ura şi antipatia au atins cote comparabile cu Dragnea!

CTP dă concluzia. Ce spune gazetarul după ce moţiunea de cenzură a trecut cu 281 de voturi

„Cifra este 281 de voturi cu are moțiunea a trecut și Guvernul a fost demis. Poate să facă această cifră împotriva altor cifre, precum sunt la electricitate și gaz? Poate să facă acest 281 împotriva celor 15.000 de infectări de azi? Nu poate.

Din punctul de vedere al populației și al românilor această moțiune nu aduce nimic. Aduce la partide: unele câștigă, altele pierd.

Câștigătorii sunt PSD. Ei au depus moțiunea. Cu ura la adresa unei persoane și antipatia a atins la cote comparabile cu Dragnea. PSD câștigă clar. AUR câștigă și el, se lipește de imagine. Câștigă și UDMR, prin discursul președintelui de la Romexpo.

Pierzătorul principal e PNL. CIfra 281 spune ceva oricărui cetățean. Pierd și cei de la USR, după mânjirea cu AUR”, a spus CTP, la Digi24.

Moţiunea de cenzură a trecut, ceea ce înseamnă că Guvernul Cîţu este demis, conform anunţului oficial făcut în plenul Camerelor reunite. Ludovic Orban a anunţat că moţiunea a fost adoptată, iar încrederea acordată Guvernului a fost retrasă. Cabinetul Cîţu va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

”Numărul total al deputaţilor şi senatorilor este de 466. Numărul deputaţilor şi senatorilor prezenţi 318. Numărul total de voturi exprimate 281. Anulate voturi zero. Din care votul pentru motiunea de cenzură 281, voturi contra, abţineri zero. Se constată că a fost întrunită majoritatea voturilor pentru adoptare, potrivit Constituţiei”, a anunţat în plen social-democratul Daniel Suciu.

Având în vedere rezultatul voturilor exprimate de deputaţi şi senatori, moţiunea de cenzură a întrunit numărul de voturi necesar prevăzute în Constituţie pentru adoptare. Ca urmare, Parlamentul României adoptă moţiunea de cenzură şi retrage încrederea acordată Guvernului, prin hotărârea Parlamentului nr 31/2020. Potrivit Constituţiei, Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului noului Guvern învestit de Parlament”, a afirmat fostul lider liberal, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Citeşte şi: Guvernul Cîţu a fost demis. Moţiunea de cenzură depusă de PSD a trecut. Cîţu: „Vrem guvern în jurul valorilor liberale”. PSD vrea anticipate