CTP dă de pământ cu parlamentarii care au votat creşterea salariilor demnitarilor: „Li s-a rupt ranga de decizia CCR. Tot pe noi o să ne votaţi, că n-aveţi alţii”

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizările USR în legătură cu proiectele de lege privind majorările salariale din sistemul public, au precizat oficiali ai CCR, dar jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP), observă cum parlamentarii au ignorat acest aspect şi au dus legea mai departe pe parcursul legislativ.

23 sept. 2022, 21:01
CTP dă de pământ cu parlamentarii care au votat creşterea salariilor demnitarilor: „Li s-a rupt ranga de decizia CCR. Tot pe noi o să ne votaţi, că n-aveţi alţii”

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi „pentru, 22 „împotrivă” şi patru abţineri, un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite, iniţiativă criticată în termeni duri de CTP, care acuză coaliţia de guvernare că, având majoritate absolută, s-a „pecerizat” (n.r. aluzie la fostul partid comunist, PCR).

„Miercuri dimineață, CCR a decis că majorările salariale din sistemul bugetar pregătite să fie acordate demnitarilor, președinților de Consilii Județene, primarilor, parlamentarilor sunt neconstituționale.

După prânz, senatorilor României li s-a rupt ranga, potrivit rangului domniilor lor, de hotărârea Curții Constituționale. Și au votat exact aceste măriri. Ce ar mai rămâne să li se rupă de cetățenii acestei țări, e greu de spus.

O singură întrebare e de pus: cum pot să fie acești umanoizi aleși democratic, de popor, în funcțiile lor, atât de cinici și batjocoritori față de cei care i-au ales?

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta propune strategia pentru creşterea pensiilor şi salariilor: „Să inverseze, să dea mai mult celor cu pensii şi salarii mai mici şi mai puţin celor cu venituri mai mari. Nu există că nu te lasă Bruxelles-ul!”

Că nu există om politic care să fie om, asta am aflat de multă vreme. Că parlamentarii actualei coaliții de guvernare sunt niște ticăloși, e limpede. Dar de ce nu ticăloși fățarnici? De ce nu joacă măcar teatru, de ce nu încearcă să treacă drept grijulii față de om, în ideea de a fi realeși?

Pentru că, așa cum băgam de seamă acum câteva luni, PSDNLMR s-a pecerizat într-un timp record. Nomenclatura comunistă n-avea nevoie să-și facă imagine în fața oamenilor, pentru că scaunele lor nu treceau prin alegeri, depinzând doar de superșefii lor, în cap cu Ceaușescu. A fost nevoie de 30 și ceva de ani pentru ca structura de partid unic, tip PCR, practic fără opoziție, să se refacă.

Și atunci, își arată relaxați fețele adevărate. Băi, amărăștenilor, băi, săracilor, băi, nemâncaților, vă văitați că se duce la 25 de lei chilu de cartofi? Că dacă vă plătiți factura la gaz și electricitate muriți de foame sau de boală, că nici de medicamente nu mai aveți bani, și suntem în septembrie, nu în ianuarie? Așa vă trebuie, dacă n-ați murit de covid. Uitați-vă la noi cum ne dăm bani și fiți fericiți. Tot pe noi o să ne votați, că alții n-aveți.”, a scris CTP, într-un editorial pentru Republica.

Citeşte şi: George Simion intervine în scandalul salariilor demnitarilor: „Peste cadavrul meu se întâmplă aşa, toleranţă zero!”