CTP: Dacă Băsescu se întoarce la Cotroceni, urmează iadul, gherila suburbană VIDEO

Cristian Tudor Popescu vine cu o ipoteză şoc. Dacă Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, împotriva voinţei populare, se va declanşa iadul. Jurnalistul s-a arătat uimit de faptul că preşedintele suspendat va merge totuşi să voteze, deşi a anunţat că boicotează referendumul. 

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 19:26
CTP: Dacă Băsescu se întoarce la Cotroceni, urmează iadul, gherila suburbană VIDEO

Apelul la boicat al referendumului din 29 iulie, lansat de Traian Băsescu, a fost aspru criticat la România TV de analistul Cristian Tudor Popescu. Acesta a comentat în termeni duri strategia preşedintelui suspendat de a reveni la Cotroceni, spunând: „Dacă votează 7 milioane de oameni pentru demiterea lui Traian Băsescu şi votează împotrivă 100.000 de rătăciţi – care n-au înţeles mesajul PDL-ului şi se duc totuşi la vot – domnul Băsescu se întoarce la Cotroceni, neţinând seama, anulând, 7 milioane de voturi împotriva domniei-sale. Asta este esenţa a ceea ce face domnul Băsescu. Are de gand sa anuleze 5, 6, 7 milioane de voturi valabil exprimate, ale unor români. În ceea ce priveşte respectarea spiritului şi literei Constituţiei, ce sens are condiţia pusă de Curtea Constituţională, cvorum 50 la sută plus 1? Spiritul constituţional este ca preşedintele să nu fie demis de oameni puţini, mai puţini decât o limită. Sensul în spiritul Constituţiei este să aducă oamenii la vot. Or ea este utilizată în acest moment împotriva spiritului Constituţiei (este în literă, dar împotriva spiritului), de către PDL şi domnul Băsescu, care o folosesc pentru a nu a aduce oamenii la vot”.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a creionat şi scenariul sumbru pentru România în cazul în care referendumul nu va fi validat din cauza lipsei de cvorum.

Dacă domnul Băsescu se întoarce la Cotroceni cu un vot covârşitor împotriva lui… Atunci domnii de la USL – având în spate această susţinere populară şi un gest al boicotului, care nu-l mai face pe domnul Băsescu câtuşi de puţin simpatic la nivelul capitalelor eropene – vor forţa, vor găsi ceva, ordonanţe, tertipuri legislative prin care să nu ajungă Traian Băsescu la Cotroceni. Şi de aici urmează iadul„, a spus CTP la România TV.