CTP: Dacian Cioloş ar trebui să aibă de-a face cât mai puţin cu acest Parlament

Cristian Tudor Popescu a declarat, după desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de premier, că acest lucru "ar trebui să ne trezească speranţe". În plus, oficialul ar trebui să aibă în minte că a fost ales la presiunea străzii.

11 nov. 2015, 07:20
CTP: Dacian Cioloş ar trebui să aibă de-a face cât mai puţin cu acest Parlament

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că desemnarea lui Dacian Cioloș în funcţia de premier nu va stârni proteste, pentru că este tehnocratul cerut de oameni, inginerul autentic, specializat la nivel înalt, cu un CV impresionant în domeniul agriculturii.

Dacian Cioloş, spre deosebire de predecesorii săi, domnul Boc şi domnul Ponta, care au fost politruci, ca să folosesc expresia domnului preşedinte Iohannis, au fost nişte politruci, fără o meserie solidă la bază. Domnul Dacian Cioloş este un inginer autentic, specializat la nivel înalt în agronomie, cu un CV impresionant în acest domeniu. Ăsta este un lucru care ar trebui să ne trezească speranţe„, a comentat Cristian Tudor Popescu la digi24.ro.

„Este soluția firească, corespunde cerințelor oamenilor care au ieșit în stradă”, consideră Cristian Tudor Popescu. Era normal ca președintele să desemneze un asemenea tehnocrat, în condițiile în care partidele au făcut pasul înapoi, cu excepția „nesemnificativă” a partidului lui Tăriceanu.

Cristian Tudor Popescu a mai adăugat că Dacian Cioloş ar trebui „să aibă de-a face cât mai puțin cu acest Parlament„. „Sper să fi făcut o declarație formală când a spus că va colabora cu Parlamentul. Acest Parlament mai are un singur lucru de făcut pentru România – să se dizolve„, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș. Şeful statului a subliniat că soluția pentru această perioadă este un guvern tehnocrat.