CTP: „De Covid n-o să scăpăm niciodată, obiectivul e să-l aducem la nivelul gripei”

Gazetarul Cristian Tudor-Popescu a comentat cele mai recente restricţii impuse de autorităţi pentru a stopa creşterea numărului de cazuri noi de Covid şi crede că acestea îşi vor arăta efectele abia peste trei săptămâni, poate chiar o lună.

30 mart. 2021, 08:32
CTP: „De Covid n-o să scăpăm niciodată, obiectivul e să-l aducem la nivelul gripei”

CTP a mai declarat că măsurile luate de autorităţi trebuia să fie chiar mai dure pentru a avea efectul scontat, astfel încât în trei săptămâni să se fi putut începe relaxarea lor, odată ce incidenţa ar fi scăzut. Jurnalistul susţine că în momentul de faţă s-ar impune o carantină naţională.

„E limpede în acest moment, din moment ce nu ai luat măsurile astea, le-ai luat de duminică, nu ai cum să ai scădere. Dacă măsurile vor fi suficient de eficiente, scăderea o s-o ai peste 3 săptămâni, o lună, o lună și ceva. E clar că această incidență a cazurilor va crește în continuare și va depăși 7,5 și atunci nu e logic să iei acum măsura cea mai dură, carantina totală și peste 3 săptămâni să începi să relaxezi treptat?”, a spus CTP.

De altfel, gazetarul și scriitorul spune că infecția COVID-19 nu va putea fi eradicată, însă se dorește ca aceasta să poată fi tratată mai ușor, la fel ca și gripa.

„O extrapolare simplă ne arată că nu se poate așa ceva. Văd și eu care e ritmul. Și dacă nu o să fie 10 milioane în septembrie, dar dacă o să fie 7 milioane acesta este un lucru bun. N-o să mai scăpăm de Covidul ăsta niciodată. Stimați concetățeni, suntem conștienți de faptul că de Covid nu vom scăpa niciodată, cel mult obiectivul este să-l aducem la nivelul gripei.”, crede gazetarul.

Tocmai din acest motiv este foarte important ca românii să continue să se vaccineze anti-COVID, a mai spus Cristian Tudor Popescu, la Europa FM.

„Orice persoană vaccinată, chiar dacă nu se vor atinge 10 milioane, este un câștig.”, susţine CTP.

CTP nu susţine măsura scurtării programului magazinelor

Cristian Tudor-Popescu nu este de acord cu măsura de a închide magazinele mai devreme, întrucât oamenii se vor îngrămădi în magazine pentru a-și face cumpărăturile.

„Problema este din punct de vedere matematic, numărul de persoane pe metri pătrați alocați unei persoane, astfel încât să se păstreze o distanță de protecție, nu mă interesează ora. Problema este să asigure această distanță și pe asta nu o asiguri blocând la ora 18.00. Nu înțeleg de ce nu se recurge la ceea ce am văzut când a fost carantină totală în anul trecut, numărul de persoane care intră într-o secvență de timp, nu ora, nu să închizi la ora 18.00 și la ora 17.00 să ai acolo buluc lume. Nu am înțeles logica.”, afirmă CTP.

Citeşte şi: Protestele au degenerat, confruntări violente în Capitală. Zeci de protestatari au fost reţinuţi VIDEO