Protestele au degenerat, confruntări violente în Capitală. Zeci de protestatari au fost reţinuţi VIDEO

Jandarmeria Română a transmis, luni seară, că nu pregăteşte intervenţia în forţă la protestul din Capitală, dar dupăorav 12.00 a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene şi să facă arestări.

30 mart. 2021, 02:16

Protestele au degenerat în Capitală.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că persoanele din București care au instigat la violență în seara de 29 spre 30 martie trebuie să plătească. Stoica face referire la grupurile de protestatari care au ajuns să se lupte cu jandarmii după lăsarea serii. „Cei care au instigat la violenta trebuie sa plateasca.

Cei care instiga la nerespectarea masurilor punand in pericol sanatatea romanilor, cei care instiga la violenta impotria organelor de ordine ale statului, cei carora le pasa mai mult de promovarea propriei imagini decat de interesul general al romanilor si al statului nu sunt patrioti.

Sunt patrioti cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat sa raspunda la provocari pentru a nu pune in pericol oamenii care manifestau pasnic.

Ii felicit pe jandarmi atat pentru calmul de care au dat dovada si care a dus la protejarea cetatenilor pasnici, dar si pentru fermitatea si profesionalismul cu care au oprit violentele din aceasta noapte!

De asemenea, le multumesc tuturor celor care respecta masurile si care inteleg ca disconfortul creat de acestea este un pret mic pentru sanatatea si viata celor dragi”, a spus Alin Stoica pe pagina sa de Facebook.

Protestele au degenerat în Bucureşti. Au fost violențe la Piața Unirii, unde mai mulți huligani au atacat jandarmii cu pietre. Vitrinele magazinelor au fost sparte , iar jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i potoli. Reporterul România TV, rafaelo Varga, s-a aflat în mijlocul evenimentelor.

Mai mulți huligani infiltrați între cei circa 100-150 de protestatari care se retrăgeau de la protestul din Piața Victoriei i-au atacat cu bolovani și sticle pe jandarmii care-i însoțeau.

După imaginile România TV, pare a fi vorba despre persoane din galeriile de fotbal, dar nu există nicio confirmare pînă în acest moment. Câteva zeci de persoane au fost reținute și identificate de jandarmi.Jandarmii au părut surprinși inițial de atacul acestora, dar s-au organizat rapid și au intervenit în forță folosind gaze lacrimogene reușind să restabilească situația.

Mai multe stații de autobuz au fost vandalizate, inclusiv vitrine ale magazinelor de la Unirii.

Manifestații în toată țara. Protestatarii din Bacău au intrat în curtea spitalului județean. Conflicte între jandarmi și cetățeni

Protestele au degenerat în Bucureşti.  Zeci de protestatari care au aruncat cu pietre în forțele de ordine la Piața Unirii au fost încătușați și urcați în duba Jandarmeriei. Aceștia urmează să fie duși la secție pentru a da declarații, potrivit imaginilor difuzate la această oră de postul România TV.

Violențe şi la Craiova, unde protestatarii anti-restricții s-au bătut cu jandarmii

Scene violente au fost filmate luni noaptea în mai multe orașe din țară. La Craiova, mai mulţi participanţi la protestele anti-restricţii au intrat într-o altercaţie cu forţele de ordine. Scene violente au avut loc luni noaptea în Brăila, unde mai mulţi participanţi la protestele anti-restricţii în municipiu s-au implicat în altercaţii cu forţele de ordine.

Mii de persoane au protestat, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii şi apoi au pornit în marş spre PIaţa Vicoriei, unde protestul a luat amploare. În ţară, manifstanţii s-au strâns în pieţele centrale sau în faţa prefecturilor, cei mai mulţi pornind în marş. Oamenii au scandat lozinci împotriva autorităţilor, au reclamat dictatura medicală şi au dat foc măştilor de protecţie. ”Libertate, te iubim” s-a scandat pe străzi. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a afirmat că cei care protestează vin cu opinii pe care trebuie să le probeze, întrucât realizatea pandemiei este alta.