CTP, despre alegerea lui Dacian Cioloş preşedinte USR PLUS: „Partidul a rezolvat și problema prezidențiabilului”

Cristian Tudor Popescu consideră că alegerea lui Dacian Cioloş ca preşedinte al USR PLUS este una în avantajul partidului. Gazetarul este de părere că "Dacian Cioloș este un purtător de imagine mai bun decât Dan Barna", iar în acest fel USR PLUS rezolvă "problema prezidențiabilului".

02 oct. 2021, 00:03
CTP, despre alegerea lui Dacian Cioloş preşedinte USR PLUS: „Partidul a rezolvat și problema prezidențiabilului”

CTP a remarcat şi schimbul de ştafetă între cei doi copreşedinţi ai partidului, în conferinţa de presă de după anunţarea rezultatului alegerilor interne din USR PLUS.

„Este o dovadă de seriozitate, de civilizație politică și un lucru bun pe care l-a făcut USR PLUS, mai ales prin comparație cu bâlciul sterp de la PNL”, precizează Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, ironizat după ce a câştigat şefia USR PLUS. „Vulpea bătrână de la Bruxelles a devenit baron”

În schimb, gazetarul crede că USR PLUS nu va reveni la guvernare alături de Florin Cîțu, pentru că premierul atrage în această perioadă foarte multă ură, „capitalizează negativ, formidabil, îl concurează pe Dragnea”.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, primul mesaj dur către Florin Cîţu după câştigarea alegerilor în USR PLUS. „Putem intra într-un Guvern de coaliţie cu PNL şi UDMR, dar nu cu el premier”

CTP a analizat victoria lui Dacian Cioloş la alegerile din USR PLUS unde l-a avut drept contracandidat pe Dan Barna. Dacian Cioloș a obținut 19.603 voturi – 50,9% din voturi, iar Dan Barna 18.908 voturi – 49,1%.

„A fost ales domnul Cioloș. Păi, dacă a fost ales domnul Cioloș înseamnă că partidul USR PLUS este parte integrantă și mândră din „sistem”. Pentru că domnul Cioloș „este omul sistemului”, potrivit declarației domnului Barna, care probabil va juca în continuare un rol în acest partid, va avea o funcție. Deci, omul sistemului conduce USR PLUS.

De asemenea, partidul PLUS, al domnului Cioloș, cu care a venit în această formațiune, este „înțesat de securiști”. Nu o să mă auziți pe mine cu astfel de afirmații. Eu nu sunt Ludovic Orban, nu sunt Dragnea, nu sunt AUR, nu sunt ipochimenii ăștia de pe la televiziunile respective, care vorbesc mereu despre cum fac și dreg „serviciile”, cum „aranjează alegeri”, cum „pun la cale totul în țara asta serviciile”… Păi, dacă sunt așa de atotputernice, de omniprezente serviciile astea, de ce dracu nu împiedică să moară oameni arși și asfixiați în spitale?

„Securiștii din PLUS” aparțin domnului Emanuel Ungureanu, fruntaș USR, care aseară a spus că domnul Cioloș a venit cu un partid înțesat de securiști. Așa a zis domnul Ungureanu, că i-a văzut el. Întrebat fiind, domne… nume… spuneți-ne care… „E, îi simt eu”, a zis domnul Ungureanu.

Am spus ce au spus membri marcanți ai partidului, nu eu. Au fost acuze de o parte și de alta, v-am redat doar câteva dintre ele”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

De asemenea, gazetarul a explicat de ce alegerea lui Dacian Cioloş reprezintă o decizie favorabilă USR PLUS.

„Alegerea domnului Cioloș este o decizie în avantajul USR PLUS. Dacian Cioloș este un purtător de imagine mai bun decât Dan Barna. A fost de la bun început. Dan Barna nu a fost niciodată, și nici nu are cum să fie o locomotivă pentru USR PLUS, cel mult dedesubt. În vreme ce Dacian Cioloș poate să urce peste partid, poate să tragă partidul după el”, a mai precizat CTP, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS. „Trebuie să ne propunem câştigarea alegerilor prezidenţiale”