Dacian Cioloş, ironizat după ce a câştigat şefia USR PLUS. „Vulpea bătrână de la Bruxelles a devenit baron”

Scriitorul Mihail Neamţu a comentat în mod ironic victoria lui Dacian Cioloş la alegerile interne din cadrul USR PLUS.

01 oct. 2021, 22:16
Dacian Cioloş, ironizat după ce a câştigat şefia USR PLUS. „Vulpea bătrână de la Bruxelles a devenit baron”

Mihail Neamţu a reacţionat după ce Dacian Cioloş a fost ales, vineri seara, în funcţia de preşedinte al USR PLUS, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor interne. Europarlamentarul a obţinut 19.603 voturi, iar contracandidatul său, Dan Barna, 18.908.

Neamţu, care este membru PMP, a vorbit despre modul în care Dan Barna a preluat USR-ul de la Nicuşor, pe când era un „anonim combinator” din Sibiu. Acum, Barna a pirdut şefia partidului în faţa lui Cioloş, în condiţiile în care PLUS era cotat cu doar câteva procente în sondaje.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion cere demiterea lui Raed Arafat după tragedia de la Constanţa. „Ar trebui cercetat penal şi nu înţeleg de ce nu este demis”

„Mai întâi, matematicianul Nicușor Dan a făcut mișcarea „Uniți Salvăm” pentru apărarea patrimoniului arhitectural bucureștean. A venit apoi de la Sibiu anonimul combinator Dan Barna și, cu ajutorul arivistului oengist Cristi Ghinea, i-a suflat matematicianului un partid cotat inițial cu 30% în Capitală.

După niște ani de eroziune rapidă pentru Barna, vulpea bătrână de la Bruxelles (și președintele formațiunii Plus cotată la 2%) a devenit baron într-un arondisment politic din Micul Paris.

Cu blagoslovenia discretă a lui Manu Macron și Greg Bivolaru, ideologia LGBT+ și ideologia progresistă au și la București o voce autorizată: Dacian Cioloș.”, e mesajul lui Mihail Neamțu.

Citeşte şi: Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS. „Trebuie să ne propunem câştigarea alegerilor prezidenţiale”