CTP, despre demisia lui Dacian Cioloş: „Este un gest care îl discreditează grav. Nu cred că mai are vreun viitor politic”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat demisia lui Dacian Cioloș din fruntea USR, apreciind că acesta a făcut un gest care îl discreditează.

12 feb. 2022, 08:09
CTP, despre demisia lui Dacian Cioloş: „Este un gest care îl discreditează grav. Nu cred că mai are vreun viitor politic”

„Este un gest care îl discreditează grav pe Dacian Cioloş. Grav! Știți de ce mi-a amintit imediat? Mi-a amintit de ce a făcut acum 20 și ceva de ani Emil Constantinescu, în vară, în iunie, în anul 2000, când a anunțat că nu mai candidează la președinție. S-a retras din cursa pentru președinție, cu consecințele pe care le-am văzut atunci. Retragerea lui Emil Constantinescu a dus atunci la intrarea în turul doi a lui Corneliu Vadim Tudor. Și a fost nevoie de o luptă crâncenă pentru a fi oprit”, a spus CTP, la Digi 24.

Este un gest discreditant pentru Dacian Cioloş, ca președinte. Nici nu cred că mai are vreun viitor politic„, a concluzionat jurnalistul.

Citeşte şi CTP demască adevărata miză a scandalului din USR. „Cioloș a forțat obținerea puterii reale în partid și bineînțeles că nu a obținut-o. Era inevitabil să se întâmple asta”

Acesta s-a referit şi la preşedintele intermar al USR, Cătălin Drulă, subliniind greşelile acestuia. „Domnul Drulă a făcut deja două greșeli, după părerea mea, majore. Prima – a pus toate tunurile pe Klaus Iohannis. Nu cred că este o strategie foarte eficientă să-ți descarci mitraliera într-un cal mort. Domnul Iohannis a pierdut enorm în încrederea cetățenilor din această țară. A ajuns la un 10%, 12%, cât o mai avea acum în încrederea cetățenilor – poate îi mai crește de când cu telefonul, cu Biden. Dar, de acolo, de la 10-12% nu se duce mai jos. Oricât ar striga domnul Drulă, nu se mai duce. O să rămână cu oamenii ăștia, care vor considera că domnul Iohannis trebuie să își încheie mandatul.

A doua greșeală a fost să spună că „noi vom fi singurul partid liberal din peisajul politic”. Cum să pronunți cuvintele „partid”, „liberal”, cu privire la USR?”, a mai spus CTP.

Citeşte şi Dacian Cioloş şi-a anunţat public demisia din USR: „Am militat pentru o deschidere a partidului spre mediul de afaceri, dar nu am obţinut susţinere. Este nevoie şi de o modificare a statutului”