CTP, despre fabricarea măştilor medicale la fabrica Romarm cu echipamente chinezeşti: Eu credeam că se fac măşti cu Avram Iancu pe ele

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu s-a amuzat de faptul că echipamentele fabricii Romarm, aduse din China, au funcționat cât a durat vizita premierului și s-au stricat după aceea."Ca pe vremea lui Ceaușescu. Cât se plimba tovarășul, ținea. Așa a fost și la dl premier Orban", a spus CTP la digi24. 

30 mai 2020, 05:51
CTP, despre fabricarea măştilor medicale la fabrica Romarm cu echipamente chinezeşti: Eu credeam că se fac măşti cu Avram Iancu pe ele

Gazetarul consideră absurdă pretenția de a scăpa de importuri prin fabricarea de produse cu echipamente chinezești, care se strică. CTP spune că guvernul a intenționat să facă măști prin producție internă și a ieșit o treabă românească: utilajele cumpărate din China s-au stricat.

„A spus dl Orban să nu mai depindem de importurile din China, ceea ce m-a dus cu gândul la măști românești cu ceapraz, cu râuri, cu încreț, cu motive românești, cu Avram Iancu sau Mihai Viteazul pe ele. Când am auzit de Romarm că face măști, am crezut că e vorba de măști de gaze, cu trompe și sifoane de-alea. De ce e nevoie ca o fabrică de arme să facă măști?

Am văzut gospodine care fac niște măști foarte bune. Mașină din China putea să ia și Gicu-strategicu’ din Berceni. Acum auzim că nu merge și a ordonat anchetă dl Orban. Asta e absurditatea absolută: să anunți că faci măști românești ca să nu mai depinzi de importurile din China și să iei mașini din China ca să faci măști”, a spus CTP la digi24.

Citeşte şi CTP despre teoria conspiraţiei cu 5G şi COVID. „Aţi auzit pe cineva care să spună că COVID-ul a fost creat în laboratoarele din Rusia?”