CTP despre teoria conspiraţiei cu 5G şi COVID. „Aţi auzit pe cineva care să spună că COVID-ul a fost creat în laboratoarele din Rusia?”

Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză cu privire la teoriile conspiraţiei care sunt distribuite pe reţelele de socializare şi în presă. Gazetarul a atras atenţia că Rusia nu se află în centrul acestor teorii, ci numai SUA şi China. "Ați auzit vreodată, ați văzut pe net, sau undeva vreo teorie a conspirației cu 5G-ul, cu COVID-ul, cu alte absurdități în centrul căreia să se afle Rusia?”, a spus gazetarul la Digi24.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 20:23
CTP despre teoria conspiraţiei cu 5G şi COVID. „Aţi auzit pe cineva care să spună că COVID-ul a fost creat în laboratoarele din Rusia?”

„Ați auzit vreodată, ați văzut pe net sau undeva vreo teorie a conspirației cu 5G-ul, cu COVID-ul, cu alte absurdități în centrul căreia să se afle Rusia? Nu! Întrebarea asta n-a pus-o nimeni până acum. Nu! Toate teoriile astea cu „cine ne termoscanează” și „ne ia CNP-ul din cap”, a spus cineva că Rusia?

Nu, domne, „Bill Gates”. Eventual „China”, eventual „Italia”, „de-acolo vine COVID-ul”. Ați auzit pe cineva care să spună că COVID-ul a fost creat în laboratoarele din Rusia? O teorie a conspirației cu asta? Niciodată! Și nici nu o să auziți!

De ce? Hai să ne gândim, dacă aplicăm funcțiile cognitive.

Chiar acum asistăm la un război strategic, politic între Statele Unite și China bazat pe această metodă. Trump susține fără a avea niciun argument că acest virus a fost creat în laboratoarele din China, iar China susține fără niciun argument că virusul a fost de adus de americani în China, de fapt, la nu știu ce competiție sportivă. Și se bat politic. De ce? Pentru că, în clipa de față principalii vectori mondiali de ciocnire nu mai sunt SUA și „URSS”. E vorba de SUA și China.

„URSS”-ul lui Putin stă acum undeva la mijloc, ca în finalul unui film al lui Sergio Leone – „Cel rău, cel urât și cel frumos”, e un western. Leone are la sfârșit o idee genială pentru acest gen de filme – nu se mai înfruntă doi pistolari față în față, ci trei. Stau la unghiuri de 120 de grade și fiecare dintre ei vrea să-i omoare pe ceilalți doi. Dar, cine trage primul e dezavantajat. Unu – că poate să rateze… Doi – că îl împușcă pe ăsta, dar pierde timp și este împușcat de celălalt. Și atunci e situație de blocaj.

Asta este situația, de fapt, acum pe plan mondial între „URSS”, China și SUA. Rusia, așteptând să tragă cumva Statele Unite prima în China sau China în Statele Unite, pentru a putea după aceea să profite ei.

Ocazia, este toată vânzoleala asta cu COVID-ul, cu pandemia, care este folosită cu un cinism fără margini. Ce îl interesează pe Trump că au murit o sută și ceva de mii de americani? Puțin îi pasă. El are țintită acum povestea cu China. Nu îl interesează… Nu poartă mască, în continuare spune că „reluăm economia”, că „e bine că au murit 100.000 de oameni” (americani – n.red.), „e o dovadă de forță, ar trebui să primim o medalie” pentru ce s-a întâmplat în timpul pandemiei COVID în SUA. Asta spune. Au văzut telespectatorii secvențele înspăimântătoare din spitalele din New York la Digi24.

CTP: „E discreditant pentru poliţişti că a fost nevoie de vreo şapte bărbaţi ca să imobilizeze o persoană în vârstă. E penibil”